İsmail Koncuk Toplu Sözleşmenin Yol Haritasını Belirledi

İsmail Koncuk Toplu Sözleşmenin Yol Haritasını Belirledi

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Kamuda gündemi meşgul eden 4/C konusundan mülakat sistemine kadar her konuda yaptığı açıklamalar ile toplu sözleşme görüşmelerinin konusunu netleştirdi.

Geçtiğimiz hafta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin ilk haftası iki büyük sendikanın birbirine karşı yaptığı açıklamalarla geçti. Özellikle son zamanlarda memurların dilinden konuşarak açıklamalarda bulunan İsmail Koncuk daha önce imzalanan toplu sözleşmenin gerekliliklerinin yerine getirilmediğine dikkat çekerek bu seferki görüşmelerde daha aktif rol arak memurların senelerdir beklediği hakların getirilmesi yönünde çalışmalar yürütülüyor.

Özellikle senelerdir çözülemeyen 4/C konusu ve mülakat sistemi gündemin birinci sırasında yer alıyor. ''20 bin 4-C'liye kadro verilmedi.

2011’de kaldırılan 4/B’lilik yeniden hortladı. Taşeronlar konusunda verilen sözler hala uygulanmadı.'' Sözleriyle 4/C sorunun önemine dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.