'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Projesi

'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Projesi

KamuAjans.Com-İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ve beraberindeki heyet, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret ederek, 4. yılına giren ve paydaşı olduğumuz ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi hakkında bilgi verdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bu asil çabanın içinde olmanın, bu çabaya katkı vermenin kendileri için bir onur olduğunu belirten Yalçın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yavrularımız geleceğe daha sağlam baksın diye Milli Eğitim Bakanlığımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız, İHH ve Eğitim-Bir-Sen olarak üç yıldır tüm okul ve Kur’an kurslarımızda ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini uyguluyoruz. Geçen eğitim döneminde 750 bini aşkın öğrencimiz yetim kardeşlerine ‘sizinleyiz’ dediler ve 20 bine yaklaşan yetimi himaye ettiler bu yıl sayının 1 milyona çıkması geleceğimiz adına bizleri umutlandırıyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı ve başkalarının dertleriyle dertlenen insanlar olarak yetiştirebilmesi bu projeyi asıl önemli kılan etkendir. Haz ile hız arasına sıkışmış olan yeni neslin bu ve buna benzer projelerle, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesilden ziyade nitelikli, paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmesinde etkili olacaktır.”





İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ise, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesiyle 8 bin 848 okuldan 1 milyon iyiliksever öğrenci, Türkiye ve dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi. Geleceğin iyiliksever Türkiyesi’ni bugünden inşa etmek üzere hayata geçirilen proje, yeni eğitim-öğretim döneminde de 81 ilde bütün okullarda devam edecek. Türkiye’de ve dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya annesini kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli öğrenciler ve eğitimciler tarafından karşılanmasını ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegâne köprü haline gelmesini amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.