Geleceği Yönetici Ve Öğretmenlerimizle Birlikte İnşa Edeceğiz

Geleceği Yönetici Ve Öğretmenlerimizle Birlikte İnşa Edeceğiz

KamuAjans.Com-Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, çeyrek asır önce, adalet, hak ve özgürlük misyonuyla çıktıkları sendikal yolculukta tarihi kazanımlar listesinin altına imza attıklarını, mazlum ve mağdurların umudu, milletin sesi, eğitim çalışanlarının sözcüsü olduklarını ifade ederek, “Geleceğimizi yönetici ve öğretmenlerimizle birlikte inşa edeceğiz” dedi.

İstanbul 6 No’lu Şube’nin Şişli’de görev yapan okul yöneticilerine yönelik düzenlediği programda konuşan Ramazan Çakırcı, kamu görevlilerini huzursuz edecek her tutumun, uygulamanın karşısında olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Hiç kimse, suyu bulandıranlara, gerçeği ters yüz edenlere itibar etmesin. Çeyrek asır önce, adalet, hak ve özgürlük misyonuyla çıktığımız sendikal yolculukta tarihi kazanımlar listesinin altına imza atan, mazlum ve mağdurların umudu, milletin sesi, eğitim çalışanlarının sözcüsü olan sendika olarak, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorunları çözmek, yeni kazanımlar elde etmek için var gücümüzle, gece gündüz demeden çalışacağız.”




Emanetin hakkını vermeliyiz

Yıllarca Anadolu insanının engin gönül dünyasını istismar eden ihanet şebekesinin, Ergenekon, Balyoz davalarını medya marifetiyle pazarlayarak kendi vesayet sistemini oluşturduğunu kaydeden Çakırcı, “7 Şubat, Gezi kalkışması ve nihayet 17/25 Aralık’ta gerçek yüzlerini gösterdiler. Ülkeyi sürekli bir kriz anaforuna çekmek istediler ama başaramadılar. Sabırla örülen irfan galip geldi. Böylece hem kendileri hem de oyunları deşifre oldu. Dolayısıyla hırçınlaştılar ve 15 Temmuz’da acımasızca saldırdılar. Emperyalistlerden vekâlet almış FETÖ’cüler, savaş, kan ve gözyaşından yorgun düşmüş bir coğrafyanın ortasında, mazlumların ve insanlığın sığınağı olan ülkemizin özgürlüğüne kastetti. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, o gece de çelik iradesiyle işgalcilerin/darbecilerin ateş kusan silahlarının karşısında dimdik durdu. Dirilişi müjdeleyen gecede, millet olarak 243 vatan evladını şehit verdik, iki binin üzerinde gazimiz var. Şimdi şehit ve gazilerimizin hatıralarını gönlümüzde taşıyarak, 15 Temmuz gecesinin bir daha yaşanmaması için safları daha da sıklaştırmalıyız. Bu özgür toprakların bağrına namahrem eli değmemesi için, o gece tekrarladığımız akdimize sonuna kadar sadık kalarak birbirimize sımsıkı sarılmalı ve emanetin hakkını vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Yeni paradigma değişikliği doğrultusunda eğitim sistemi yeniden ele alınmalıdır

Son 10 yılda Türkiye’de bir paradigma değişikliği olduğunu, bu değişiklik doğrultusunda eğitim paradigmasının ve felsefesinin de değişmesi gerektiğini dile getiren Çakırcı, “Tanzimat’tan bu yana bize bir yön dayatıldı ve insanımız kendisine dayatılanı reddetti. Milletimiz aslına, özüne dönerek yol almaya devam ediyor” diye konuştu.

Ramazan Çakırcı, yeni neslin yetişmesinde okul yöneticilerine çok önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü, disiplinin sağlanmasında yöneticilerin otoriterleşmeden, acziyet içerisine düşmeden, bu dengeyi iyi kurarak okulu yönetmesi, yönetirken de öğretmenlerle kol kola, yan yana, öğrencilerle iç içe olması gerektiğini kaydetti.

Ufkumuz Türkiye’yle sınırlı değildir

“Ufkumuz, kamu görevlileriyle, Türkiye’yle sınırlı değildir. Bölgesel ve küresel sorunlarda da söz sahibi ve çözüm ortağı olmak istiyoruz” diyen Çakırcı, “Küresel çeteler ile bölgesel ve ulusal taşeronlarının kışkırttığı ırkçılık, terör ve mezhepçilik fitnesi, kan ve gözyaşı politikalarına zemin oluşturuyor, kardeş coğrafyamızı ve kardeşliğimizi parçalıyor. Küresel fitne ve adaletsizliğin, insanlığın umumi barışına ve selametine dönüşmesi için kardeşlik hukukunu inşa ve ihya etmeliyiz. İçeride büyüyoruz. Sınırların dışına doğru yürüyoruz. Emperyalistler tarafından cetvelle çizilmiş yapay sınırları kaldırıyoruz. Gönül sınırlarımıza geri dönüyoruz. Bu kapsamda, uluslararası eğitim sendikalarıyla iş birliği ve dayanışmamızı artırdık. 28 ülkenin eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşması imzaladık. İkili anlaşma ve tecrübe paylaşımına yönelik çabalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci ise, Şişli’de hedeflerinin 1001 üyeye ulaşmak olduğunu söyleyerek, Şişli’de yetkiyi alma sürecindeki katkılarından dolayı ilçe temsilcilik yönetimini tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.