EğitimSen'den İhraç Edilen Üyelerine Maaş

EğitimSen'den İhraç Edilen Üyelerine Maaş

KamuAjans.Com-15 Temmuz darbe girişiminden bu yana KHK’larla ihraç edilen 872 üyesine aylık 2 bin TL ödenek verdiğini duyuran Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), dayanışmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Sendika Başkanı Kamuran Karaca, son KHK ile ihraç edilenlerin 4’te 1’inin Eğitim-Sen üyesi olduğunu belirtti. 110 bin üyesi bulunan sendikadan, önceki KHK’larla 872 kişi ihraç edilmişti.

Karaca uygulamayla ilgili Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Sendika olmanın gerekçesi bu. Diğer sendikaların da yapmasını isteriz. Eğitim-Sen olarak tüzüğümüzde bir hüküm var. Yüz kızartıcı suçlar hariç; hangi gerekçeyle olursa olsun, siyasi ve sendika faaliyeti gibi diğer başlıklarla ihraç edilen arkadaşlarımıza hukuk süreci bitene kadar maaşlarının 3’te 2’sini ödüyoruz. İç hukuk yolları bitene kadar ödemeyi sürdüreceğiz. Mahkeme işten atılması kararını onaylarsa bitiriyoruz.

Kişiyi haklı görürse işine dönüyor. Bu durumda ödemeyi geri alıp, dayanışma hesabına geri koyuyoruz. Mahkeme 4 ay sürdü diyelim. Devlet onlara o ücreti ödüyor. Biz de işe döndüğünde 4 aydır ödenen ücretin tamamını alıyoruz.”


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.