Eğitim Sen'den İstifalar Başladı

Eğitim Sen'den İstifalar Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz gün PKK terör örgütü ile ilintili 11 bin 285 öğretmeni açığa almıştı. Açığa alınan öğretmenlerin listesi il Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmişti. Açığa alınan bu personellerden neredeyse tamamını öğretmenler oluşturuyor.

Eğitim-Sen geçtiğimiz haftalardan beri ''14 Bin PKK'lı Öğretmen Açığa Alınacak, İhraç Edilecek'' haberlerine tepkiliydi. Bu tepkiye HDP de katıldı. CHP ise kararı mahkemelerin vermesi gerektiğini savundu. PKK ile ilgili olan öğretmenlerin önce açığa alınıp sonra ihraç edilmesine özellikle Eğitim-Sen sert tepki gösterdi. Eğitim-Sen'in ülkemiz için böylesine olumlu bir habere neden tepki gösterdiği de anlaşılamamaktadır.

Bütün bu gelişmeler, HDP'nin açıklamaları ve PKK'nın bir terör örgütü olduğu gerçeği Eğitim-Sen'e üye öğretmenlerden istifa zincirini başlattı. Bugün edinilen bilgiye göre Eğitim-Sen'in üye sayısı hızla eriyor ve sendikadan istifalar ardı ardına geliyor. Önümüzdeki gün ve haftalarda sendikadan ayrılan öğretmen sayısı da gün yüzüne çıkmış olacak.

Öte yandan açığa alınan 11 bin 285 MEB Personelinin büyük kısmının Eğitim-Sen'e üye olduğu iddia ediliyor. Konu ile ilgili olarak gelişmeleri yakından takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Mebpersonel.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.