Eğitim-Bir-Sen Alana İniyor

Eğitim-Bir-Sen Alana İniyor

Kamuajans – Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; Mesleki standartlara kavuşmamış bir öğretmenlik sistemiyle hedeflenen yerlere ulaşmak mümkün değildir dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin adımların hızlandırılması çağrısında bulunan Mengen, “Öğretmenliği hak ettiği noktaya taşıyacak ve kariyer mesleği hâline getirecek, mesleki özerklik sağlayacak, öğretmenlerin özlük haklarını artıracak Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an evvel çıkarılmalı ve hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarıyla ele alınıp kapsayıcı bir yasal düzenlemeye kavuşturulmasının artık ertelenemez bir noktaya geldiğini dile getiren Mengen, mesleki standartlara kavuşmamış bir öğretmenlik sistemiyle eğitimde hedeflenen yerlere ulaşılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Biz sahadan edindiğimiz tecrübeyi de entelektüel kapasite ve birikimimizi de en iyiyi üretmek için paylaşmaya hazırız. Hep birlikte, el ele verip mesleği bu durumda kurtarmalıyız” ifadelerini kullandı.

Mengen; Üyelerimizi ve tüm eğitim çalışanlarını 11 Şubat Salı Günü Saat 12:30 da AKM Önünde düzenleyeceğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu Basın Açıklamasına bekliyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.