EBS : Yargısız İnfaza Uğrayan Akademisyen Üyemiz Görevine İade Edilmelidir

EBS : Yargısız İnfaza Uğrayan Akademisyen Üyemiz Görevine İade Edilmelidir

Kamuajans.com – Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 ve 2 No'lu Şubeleri, önceki hafta bazı medya organlarında haberi çıkan Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun söylemediği sözlerden dolayı hedefe konulmasını eleştirdi.

 35 yıldır akademik dünyada yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İbrahim Emiroğlu'nun, söz konusu programa ait kayıtları bizzat dinlediğini ve hakkında ileri sürülen sözleri kesinlikle söylemediğini belirten Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Kaya, "Maalesef Emiroğlu Hocamız bir itibar suikastıyla karşı karşıya. Rektörlük eski Türkiye özlemindekilere fırsat vermemeli, yaptığı yanlıştan dönmeli ve Emiroğlu Hoca görevine itibarıyla birlikte iade edilmelidir" dedi.

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 ve 2 No'lu Şubelerinin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şu şekilde;

"KAMUOYU MANİPÜLE EDİLDİ"

Davet edildiği bir konferansta gençlere bir konuşma yapan, konuşmasının tamamı dinlendiğinde birikimiyle hoca gibi, şefkatiyle baba gibi, ülkenin geleceğiyle ilgili duyduğu kaygılar sebebiyle bir aydın gibi konuşan bir insana reva görülen bu muamele tam da hocamızın kastettiği ahlaki yozlaşmayı, kokuşmayı ve çürümeyi ispat eder niteliktedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. İbrahim Emiroğlu, programdaki sunumunda, Peygamber Efendimizin örnek yaşamını ve güzel ahlakını örneklemelerle dinleyicilere aktarmıştır. Fakat bazı niyeti kötü sendika yöneticileri, Peygamber efendimizin örnek yaşamının ve ahlakının gençlerimize anlatılmasından rahatsızlık duymuş olmalı ki konferansta konuşulanları çarpıtarak, kendilerince yorumlayarak, gerçekte ifade edilmeyen sözleri söylenmiş gibi lanse eden bir basın açıklaması ve suç duyurusuyla kamuoyunu maalesef manipüle etmişlerdir.

Her türlü dini eğitim ve öğretime karşı olduğunu her platformda ifade eden bu güruh, Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında yapılan konferans üzerinden İbrahim Emiroğlu hocaya karşı farklı bir söylemle itibar suikastında bulunarak, din ve dindarlar üzerinden karalama kampanyası gerçekleştirmişlerdir.

KAYDI TEK TEK DİNLEDİM

Söz konusu programa ait kayda ulaştım ve hocamızın her sözünü teker teker dinledim. Bir takım 'güdümlü' medya tarafından saldırı altına alınan hocamızın, ileri sürüldüğü gibi akla mantığa sığmayan söylemlerde bulunmamış olduğunu tüm samimiyetimle dile getirmek isterim. Kaldı ki Prof.Dr İbrahim Emiroğlu hocayı yıllardır tanıyorum. Emiroğlu, akademi çevresinde saygınlığıyla bilinen, bugüne kadar yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, çalışmalarıyla takdir edilmiş ve kıymet bulmuş bir ilim insanıdır.

İTİBAR SUİKASTÇİLERİNE FIRSAT VERİLMEMELİ

Sonuç olarak, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, kimliğinden dolayı bir itibar suikastına uğramış; ne yazık ki, rektörlük de hocasına tek bir kelimelik savunma hakkı vermeden, yüzler kelimeden oluşan gerekçeler üreterek onu jet hızıyla görevden almış, itibar cellatlarının önüne atmıştır.

Bir sendika yöneticisinin aymazlığı sonucu, söylemediği sözlerden dolayı bazı medya organları tarafından hedefe konulan ve rektörlük tarafından yargısız infaza tabi tutularak görevden alınan Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu bir an evvel, itibarıyla birlikte görevine iade edilmelidir.

Suçlu biri bile savunma hakkına sahipken, yapmadıklarından dolayı bir bilim insanını haysiyet cellatlarının insafına terk etmek daha büyük bir insafsızlıktır. İnsanları düşünceleriyle değil, taşıdıkları kimlikleriyle yargılayan kaba, bön ve berbat olan bu zihniyete karşı itibarlı bir akademisyeni vicdan sahibi hiç kimse yalnız bırakmamalıdır.

Hiçbir yetkili eski Türkiye özlemini çeken ‘gerici’lere fırsat vermemelidir. Bu bağlamda rektörlük, yargısız infaz içerikli kararından bir an evvel dönmeli ve Hocamızı göreve derhal iade etmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.