DİYANET-SEN Mersin Şubesi Uyeleriyle Bir Araya Geldi

DİYANET-SEN Mersin Şubesi Uyeleriyle Bir Araya Geldi

Üyeler arasında birlik ve dayanışmayı sağlama ve etkin din hizmetinde bulunmak hizmette verimliliği artırmak için hizmet sunumunda yaşanan sıkıntıları tespit etmek için üyeleriyle bir araya gelen diyanet sen mersin şube yönetimi, üyelerden gelen teklif, talep, öneri ve şikayetleri dinledi.

Akdeniz İ.H.L .İmam hatibi Mehmet AYDOĞDU'nun kuran tilavetiyel başlayan toplantıda Şube Başkanı Ahmet GÖRGÜLÜ Diyanet-Sen Genel Merkezinin ve Şube yönetiminin çalışmalarıyla ilgili üyelere bi,lgi verdi.

Devletimizin Kamu Görevlilerine Vermiş Olduğu Örgütlenme Hakkını Diyanet Çalışanları Büyük Bir Emek Ve Çalışma Neticesinde El Etti.  

Daha İyi Şartlarda Görev Yapmak Daha Verimli Din Hizmeti Sunmak İçin Sıkıntıların En Aza İndirmesi Lazım. Bunun İçinde Yılda İki Kez KİK, KPDK ve iki yılda  Bir Toplu Sözleşme Toplantıları Yapılıyor Sorunlar Masaya Yatırılıyor Çözümler İçin Kararlar Alınıyor.Bugüne Kadar Genel Merkezimizin Katkılarıyla Yüzlerce Sorunun Çözümüne İmza Atılmıştır.Diyanet-Sen Mersin Şubemiz Adına Genel Merkezimize Teşekkür Ediyorum.

Her Geçen Gün Aralarına Yenilerinin Eklendiği 85 Bin Üyemize, Üyemiz Olmasa Da Haklarını Savunma Sorumluluğunu Üstlendiğimiz Bütün Diyanet Çalışanlarına Hatta İnsanımıza Hizmet Sunmayı Onur Sayan Tüm Kamu Görevlilerine Yeni Umutlar, Yeni Hedefler, Yeni Kazanımlar, Yeni Ufuklar Sunma Gayretimizi Artırarak Sürdüreceğiz.

Biz, Diyalog Sendikasıyız.Çünkü Biz, Konuşarak Anlaşmayı, Bir Araya Gelerek Uzlaşmayı, Çözümleri Paylaşmayı İlke Edinen Medeniyetimizin Sendikal Alandaki Temsilciyiz.”

Biz Kardeşlik Ahlakını Kardeşlik Hukukunu Zedelemeden Asla Bir Ayrışmaya Meydan Vermeden Hayır Ve Hizmette Yarışarak Birlikte Bir Güzelliği İnşa Etmeye Çalışıyoruz. Emek Hırsızlığı Yapmıyoruz.Başkalarının Kazanımlarını Sahiplenmiyoruz. Kardeşlerim 

Sendikacılık Hasım Olmak Demek Değildir.Kendisine Taş Atana, Gül Atan Bir Geleneği Temsil Ediyoruz.Hakkaniyete Uygun Sendikacılık Yapıyoruz.

Haklarımızı Bilmek Tek Başına Yetmiyor, Onu Kullanmak En Az Bilmek Kadar Önemlidir. Haklarımızı Kullanmanın Yolu Birlikte Hareket Etmekten Ve Örgütlenmekten Geçiyor.

Sendikalı Olmak Çözümde Ben De Varım Demektir

Sendikalı Olmak, Her Şeyden Önce Yalnızlıktan Kurtulmak Demektir.

Sendikalı Olmak, Sendikaya Üye Olan Binlerce Kişinin Gücünü Yanına Almak Demektir.

Sendikalı Olmak, Çözümde Bende Varım, Benimde Söyleyecek Sözlerim Var Demektir.

Biz Sendikacılığı Rant Kapısı Olarak Değil, Hak  Kapısı Olarak Gören Türkiye'nin En Büyük Emek Ve Özgürlük Hareketiyiz.

Bizler Tüm Dünyada Ki Mazlumlara Umut Olmaya Sendikacılığında Yıldızı Olmaya Devam Edeceğiz.

 Bu Yönüyle Diyanet-Sen Nitelikli Güçtür.

 Diyanet-Sen Kimliği Olan Bir Örgüttür. 

 Medeniyet Değerlerimizin Temsilcisi Olan Rakipsiz Sendikal Markadır.

Sendikalarımız Diyanetin Ve Müftülüklerimizin Rakibi Değil Kurum Çalışan Arasında Köprü Vazifesi Gören Bir Örgüttür.

Onların Kurum Olarak,Devlet Memuru Olarak Seslendiremediklerini, Konuşamadıklarını, Bizler Memurken Söyleyemediklerimizi, Sendikamız Sayesinde Konuşabiliyor, Bunları Yaparken De Mesleğimizin Bize Verdiği Manevi Mesuliyeti Sorumluluk Bilincini Asla Unutmuyoruz.

Taş Atarak Değil,Yıkıp Yakarak Değil,Gönül Yaparak,Karşılıklı Görüşerek Anlaşarak Da Hak Elde Edilebileceğini İlan Ediyoruz.

Eskiden Sendikacılık Denilince Aklımıza Yıkıp Yakan,Kaldırım Taşı Söken Solcular Gelirdi.Bunlar  İş,Aş Emek Diye Sokaklara İner Her Tarafı Yıkar Yakar, Kırıp Döker Ortalığı Cehenneme Çevirirlerdi.Biz Memur-Sen Liler Elhamdülillah,Bu Anlayışı Yıktık.Sendika Olayına,Hak Armaya,Ahlaki,İnsani Ve Hukuki Bir Boyut Kazandırdık. Sorunlarımızı Kavga Ederek Değil ,Konuşarak, Birbirimizi Dinleyerek Çözülebileceğini Gösterdik.

Masadan Kaçarak, Masada Kavga Ederek,Çalışanların Sorunlarının Çözülemeyeceğini, Ülkemizin Gerçeklerine Uygun Taleplerde Bulunarak Yapılabileceğini Ortaya Koyduk.

Üyemizi İnancımızı İnsanımızı Kurumumuzu İlgilendiren Her Meselede Söyleyecek   Sözümüz Olmuştur.Olmaya Da Devam Edecektir. Üyelerimizden Aldığımız Güçle Daha Güzel Yarınların Ve Çalışma Koşullarının İmarına İnşasına Devam Edeceğiz

Proğram Yönetim kurulu üyesi Niyazi bayrak ın duası ile sona erdi.

AHMET GÖRGÜLÜ

ŞUBE BAŞKANI 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.