Bizim Davamız, Millet Ve Ümmet Davasıdır

Bizim Davamız, Millet Ve Ümmet Davasıdır

Kamuajans.Com – Memur Sen Adıyaman İl Temsilciliği Kadın Kolları Komisyonu tarafından sadece bayanlara özel düzenlenen ve Memur Sen Kadın Kolları Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal'ın konuşmacı olarak katıldığı " Sendikacılıkta Kadının Yeri ve Önemi " konulu buluşma yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sadece bayanlara yönelik buluşmada siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce Memur Sen üyesi çalışan kadın katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Memur Sen Kadın Kolları Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal ise " "Devleti denetleyen en önemli merkezlerin başında STK’lar gelir. Bizler Memur-Sen olarak büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kadınlar dünyada savaşların, çatışmaların çözüm mekanizması olmuşlardır. 28 Şubat gibi ağır bir darbeden geçtik. 28 Şubat sadece başörtülü kadınlar üzerinden yürütülen bir operasyon değil, başı açık kadınlar üzerinden de yürütülmüş bir operasyondur. Kadınlar burada kutuplaşmaya itildiler. Bunu çok iyi bilmemiz gerekir. O açıdan kadınlar olarak kadınlar olarak kendimiz temsil edebiliriz. Kadınlar sessizdir fakat bağırınca sesleri çok çıkar" şeklinde konuştu.

Kadının dünyanın medenileştirilmesinde önemine değinen Öçal "Kadın bir anne, eş, kardeş olarak baş tacıdır. Kadınların toplumdaki önemi ve konumunun tartışılamayacağı açık ve nettir. Kadınları başarılı olmayan bir milletin, devletin başarılı olması düşünülemez. Kadınların üretime yönetime katılma imkanına kavuştukları her ülkede toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Program sonrasında bütün katılımcılarla tek tek görüşerek sendikal mücadeleye katkılarından dolayı teşekkür eden Habibe Öçal Memur Sen Adıyaman Kadınlar Komisyonunun çalışmalarını takdir ederek memnuniyetini dile getirdi.

Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ise yaptığı konuşmada, " Sendikal mücadeleyi, çalışanların özlük haklarını ve özgürlüklerini savunmanın, sosyal ve mali kazanımlarını geliştirmenin yanı sıra; eğitimi; insanı arifleştirmenin, müfredatı; ülkeyi maarifleştirmenin; şehri; sokak sokak medenileştirmenin ve dünyayı; kardeşleştirmenin bir aracı olarak görüyoruz" dedi.

Kadınlar için " Sizler; Havva annemizden bugüne, hep yolumuzun yön levhaları, işaret taşları oldunuz. İnsanlık medeniyetinin ruhunu ve bilincini, günümüzün İstiklal Mücadelesi’ne taşıyanlar sizlersiniz. 28 Şubat’ta, örselenen, turnikelere sıkıştırılan, ikna odalarında imha süreçlerine tabi tutulan, hayalleri alınan, gelecekleri çalınan ve kamusal alan işkencesiyle ‘devlet tarafından şiddet’ uygulananlarsınız" şeklinde konuşan Deniz, " Sizler, direnişin, inancın, erdemin ve özgürlüğün sembolleri olarak yılmadınız, yıkılmadınız, yepyeni bir Türkiye’nin kapısını açtınız. Karda kışta, soğukta, 12 milyon 300 bin imza için ter akıtan teşkilatımızın cesaretini ve fedakârlığını sergilediniz. 28 Şubat’ın en soğuk, en karanlık günlerinde meydanlarda destanlar yazarak, elleriniz yumruk, dilinizde direniş marşları ve tekbirlerle bin yıl sürecek denilen darbeyi yokluğa mahkûm ettiniz. Tarihi yasağın, tarih olmasına vesile olan örgütlü güç olarak; tarihe geçtiniz" dedi.

Adıyaman Memur Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Şükran Altunç Aydın ise " Bizim davamız, millet ve ümmet davasıdır. İfsada karşı ıslah, ‘cahiliye’ye karşı bilgelik davasıdır. Yok etme değil, yaşatma davasıdır. Bencillik karşısında diğer gamlık davasıdır. Davamız, sömürü karşısında direniş, vurgunculuk karşısında alın teridir. O halde, bereketi ve heybeti daha da büyütmek için saatin zembereğini yeniden kurmak vaktidir" dedi.

Kadınların sendikal mücadeledeki etkin rolüne değinen Aydın " Malik bin Nebi ‘Ruhunu değiştir tarih değişsin’ demişti. Adil ve müreffeh bir dünya için, tek başına beklemeyi değil, yan yana durarak kol kola girerek bereketlenmeyi ve örgütlenmeyi seçen kadınlar teşkilatımıza, tarihi değiştiren yürüyüşümüz kutlu olsun diyorum" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.