Artış Olmazsa İş Bırakacağız

Artış Olmazsa İş Bırakacağız

KamuAjans.Com-Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olarak yurtdışında sözleşmeli çalışan personele 6 yıldır yapılmayan ücret artışlarıyla ilgili olarak, "Zamlar en kısa sürede yapılmalı. Aksi takdirde 5, 12 ve 19 Temmuz'da eylem yapacağız. 19 Temmuzdaki eylemimiz iş bırakma eylemi olacak" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olarak yurtdışında büyükelçilik, başkonsolosluk ve ateşelerde sözleşmeli olarak çalışan personelin yaşadığı sorunlar hakkında Büro Memur-Sen Genel Merkezi'nde değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, yurtdışı sözleşmeli personele 6 yıldır yapılmayan zamların acilen yapılması gerektiğini, ödemelerin yapılmaması durumunda iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Mücadeleden Asla Vazgeçmeyeceğiz

Erdemliler hareketi Büro Memur-Sen'in kamu görevlilerinin en iyi haklara sahip olması amacıyla çalıştığını kaydeden Genel Başkan Vecdi Yanbaz, bu amaç doğrultusunda gece gündüz demeden mücadele verdiklerini ifade etti. Kamu görevlileri adına bu güne kadar çok sayıda kazanıma imza attıklarının aktaran Yanbaz, "Önceki yıl yapılan toplu sözleşmede 213 kazanıma imza atarak büyük bir başarı elde ettik. Sendika olarak bizler hiçbir zaman kazanımlarımızla yetinmedik. Her zaman yeni kazanımlar üretmenin, kamu görevlilerimize yeni haklar elde etmenin peşinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hak mücadelemizden asla taviz vermeyecek, vazgeçmeyeceğiz" dedi.

19 Temmuz'da İş Bırakacağız

Kamu görevlilerinin haklı taleplerini her fırsatta dile getirdiklerini, kamu görevlileri adına yeni kazanımlara imza attıklarını belirten Yanbaz, gerektiğinde eylem yapmaktan geri durmayacaklarını söyledi. Yurtdışı sözleşmeli personelin 6 yıldır maaş artışı almamasını haksızlık olarak değerlendiren Yanbaz, "Bakanlık bu konuda yeteri kadar hassasiyet göstermiyor. Bu adil bir yaklaşım değildir ve çalışma barışına zarar vermektedir. Bu nedenle 5, 12, 19 Temmuzda ayrı ayrı eylemler yapma kararı aldık. 19 Temmuz itibariyle de yapacağımız eylem iş bırakma olacaktır. Nereden ve kimden gelirse gelsin biz haksızlıkların karşısındayız. Temel ihtiyaçlara gelen zamlar karşısında personelin aldığı ücret yerinde sayıyor. Dışişleri Bakanı ve Maliye Bakanına sesleniyoruz. Eylemlerimizde kararlıyız. Yurtdışı sözleşmeli personele zam yapılmadığı sürece eylemlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

4/B'lilere Kadro Verilmelidir

Bu yıl 4'üncü Dönem Toplu Sözleşmenin yapılacağını hatırlatan Vecdi Yanbaz, tüm kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini genel yetkili sendika olarak toplu sözleşmeye taşıyacaklarını vurguladı. Toplu sözleşmedeki ana gündem maddeleri arasında yurtdışı sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinin de olacağını söyleyen Yanbaz, "Yurtdışı sözleşmelilerin de arasında bulunduğu 4/B'lilerin ve 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi mücadelemizden vazgeçmedik, asla vazgeçmeyeceğiz. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve 6 yıldır yapılmayan tavan ücret artışları toplu sözleşmede ana gündem maddelerimiz arasında yer alacak. Dışişleri Bakanlığı'ndaki tüm sorun ve talepleri toplu sözleşmeye taşıyacağız. Masadan kamu görevlilerini mutlu edecek kazanımlar alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.