Ali Yalçın Toplu Sözleşme Hazırlıklarına Başladı

Ali Yalçın Toplu Sözleşme Hazırlıklarına Başladı

Kamuajans.com – Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaklaşan toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’u makamında ziyaret etti.

1 Ağustos 2019 itibariyle başlayacak 5.Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili fiili ve hukuki bazı tereddütlere dair değerlendirme, kanaat ve önerilerimizi paylaşmak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’u makamında ziyaret ettik.

Görüşmede 5.Dönem Toplu Sözleşme öncesinde kamu personel sistemi ve toplu sözleşme sürecine dair birikimi en yüksek kurum niteliğindeki Devlet Personel Başkanlığı’nın kapanması kaynaklı kaygımızı,kapanmanın ileri tarihe ertelenmesi önerimizi,beklentimizi Sayın Bakana ilettik

Sayın Bakana,Toplu Sözleşme masasında Kamu İşveren Heyeti tarafının Başkan ve üyeleri ile sürecin sekretaryasını yürütecek birimin belirsizliğinin toplu sözleşmenin başlayacağı 1 Ağustos öncesinde bütünüyle giderilmesi beklentimizi ifade ettik.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle kamu kurum ve kuruluşlarının dahil oldukları hizmet kolu yönüyle oluşan belirsizliklerin giderilmesini ve özellikle de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hizmet kolunun netleştirilmesi gerektiği dile getirdik.

Sayın Bakan @ZehraZumrutS ‘a görüşmedeki olumlu yaklaşımları için teşekkür ediyor,Kamu İşvereninden de toplu sözleşmede kamu görevlilerinin haklı beklentileri için benzer olumlu yaklaşımı beklediğimizi şimdiden ifade ediyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.