Adaletin Temini İçin Çalışacak, Zalimlere Teslim Olmayacağız

Adaletin Temini İçin Çalışacak, Zalimlere Teslim Olmayacağız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, ‘içimize yolculuk hedefimizin gereği’ olarak teşkilat eğitimine önem ve ağırlık verdiklerini belirterek, “5. Olağan Genel Kurulumuzda ‘İşimize, içimize ve dışımıza yolculuk’ diyerek sözünü verdiğimiz çalışmaları büyük oranda yaptık. İşyeri temsilcileri eğitim programı da içimize yolculuğun önemli bir parçasıdır” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ile birlikte Eğitim-Bir-Sen Ankara 6 No’lu Şube’nin Ayaş’ta gerçekleştirdiği “İşyeri Temsilcileri Teşkilat Eğitimi Programı”na katılan Latif Selvi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ses getiren çalışmalar yapıyoruz

Eğitimin geleceğine dair ses getiren çalışmalar yaptıklarını dile getiren Selvi, Kılık-Kıyafet Raporu, Eğitime Bakış 2016: İzleme ve Değerlendirme Raporu, Öğretmenlik Mesleği ve Mesleğin Statüsü Araştırması, 5. Sınıfın Yabancı Dil Dersi Ağırlıklı Hale Getirilmesi: Zorluklar, Riskler ve Alternatifler başlıklı analiz çalışmasını kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatarak, yakın zamanda da müfredat araştırmasını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Sorumluluk almaktan kaçınmamalıyız

Düşünen, üreten, ülkemizin ve insanlığın sorunlarını dert edinen insanların sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Selvi, “Eğer huzur istiyorsak, herkesin hakkının, hukukun korunması için adım atmalı, elimizi taşın altına koymalı, mücadele etmeliyiz, yani adalet için, adaletin sağlanması için çaba harcamalıyız. Gücü elinde bulunduranların yeryüzünü, özellikle Orta Doğu coğrafyasını kan gölüne çevirdiği bir dönemde güce de zalimlere de teslim olmayacağız. Vazifemizi yerine getirirken adalet ölçüleri dairesinden çıkmayacağız” şeklinde konuştu.

Rehavete kapılmadan, canla başla çalışmaya devam edeceğiz

Kamu görevlilerinin ve sendikal hareketin sorunlarını istişare edecek, ortak çözümler bulacak bir mekanizmayı oluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Selvi, şöyle konuştu:

“İşimize yolculuk hedefimizin gereği olarak, eğitime ilişkin hazırladığımız raporlar, yaptığımız araştırma ve yayınlar takdirle karşılanmaktadır. Hizmet sendikacılığının yanı sıra akademik sendikacılığı önemsiyoruz, bunun için çalışmalar yapıyoruz. Bize hız katan, destek veren, talep ve teklifleriyle azmimizi artıran teşkilatımızın, sizlerin varlığı, sözümüzü vadesinden önce yerine getirmemizi kolaylaştırmaktadır. Elde ettiğimiz kazanımlar, örgütlü mücadelemizin eseridir. Tarihi kazanımlarla taçlandırarak ulaştığımız bugünkü nokta, inanç, duygu ve gönül birliğiyle, birlikte yürüttüğümüz kararlı mücadelenin sonucudur. Hak ederek, ter akıtarak, birbirimize tutunarak geldiğimiz bu noktayı yeterli bulmuyoruz. Daha yapacağımız çok iş, çözmemiz, çözümüne katkıda bulunmamız gereken çok sorun var. Onun için rehavete kapılmadan, canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”

Olçum: Eğitimlerimiz bütün il ve ilçelerde yapılmaktadır

Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ise, işyeri temsilcileri eğitim programının önemine dikkat çekerek, söz konusu eğitimlerin 81 ilde ve bütün ilçelerde yapıldığını ifade etti.

Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Uğur Kolsuz’un da bir konuşma yaptığı program, eğitim formatörlerinin “Teşkilat Kültürü”, “Sendikal Temsil ve Algı Yönetimi” ve “Sendikal Kazanımlar” konulu sunumlarının ardından sona erdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.