2017 Yılının İkinci Yarısında En Az ve En Çok Sendika Aidatı Miktarı

2017 Yılının İkinci Yarısında En Az ve En Çok Sendika Aidatı Miktarı

Kamuajans.com - Sendika üyesi olan kamu görevlilerinin aylık maaşından her ay kesilen sendika aidatının olabileceği en düşük ve en yüksek miktarlar, maaş katsayılarındaki artışa göre değişmektedir.

Kamuajans.com - 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu uyarınca, sendika üyesi olan kamu görevlilerinin aylık maaşından, belli miktarlar aralığında ve üyesi oldukları sendikanın tüzüğünde belirtilen oranda üyelik ödentisi (sendika aidatı) kesilmektedir.


Kanundaki hükümlere göre;

**Kamu görevlilerinin maaşından kesilecek sendika üyelik aidatının miktarı, alt ve üst miktar sınırlamasına tabidir.

**Üyelik aidatının bir aylık tutarı, 15/1’den aylık alan Devlet memurunun damga vergisine tâbi brüt ücretinin; en az binde dördü (%0,4) ve en çok otuzda biri (1/30) kadar olabiliyor.

**Sendika üyesi olan memurun aylık maaşından, damga vergisine tabi maaş tutarının üyesi olduğu sendikanın tüzüğünde belirtilen oranı kadar sendika aidatı tahsil ediliyor.

Öte yandan, damga vergisi tabi maaş tutarının her memur için aynı olmaması ve sendikaların tüzüğünde belirlenen ödenti oranının her sendika için aynı olması kuralının bulunmaması nedeniyle, sendika aidatının miktarı; ilgili memurun maaş durumuna ve üyesi olduğu sendikaya göre değişiklik gösterebilmektedir.


2017 yılının ikinci altı aylık döneminde sendika aidatı

Kamu görevlilerinin aylık ücretlerinin 2017 yılının ikinci yarısı için artmış olması, sendika üyesi memurların aylık maaşından yapılan üyelik kesintisinin miktarını da artırdı.


Buna göre, 2017 yılının ikinci yarısında;

*15/1’den aylık alan Devlet memurunun damga vergisi kesintisine esas maaş tutarı; 2.787,59 TL’dir.

*Sendika aidatının en düşük miktarı; 11,15 TL’dir.

*Sendika aidatının en yüksek miktarı; 92,92 TL’dir.

En düşük ve en yüksek miktar aralığında olmak kaydıyla, üyesi olduğu sendikanın tüzüğünde belirlenen kesinti oranının, ilgili memurun damga vergisine tabi maaşına uygulanması suretiyle bulunacak tutarda, her ay sendika aidatı kesintisi yapılacak. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.