2004 Yılında Aynı Teklifi Kamu-Sen Yapmıştı

2004 Yılında Aynı Teklifi Kamu-Sen Yapmıştı

KamuAjans.Com-Ali Yalçın ile İsmail Koncuk arasındaki toplu sözleşme gerilimi artıyor. Toplu sözleşme talebinde, Memur-Sen'in yetkili sendika üyelerine 200 TL, diğer sendika üyelerine ise 102 TL toplu sözleşme ikramiyesi istediğini belirtmiştik. Bu durumu Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk eleştirmiş ve sert ifadeler kullanmıştı.

Koncuk'un bu eleştirisine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan cevap geldi.

İşte Yalçın'ın o cevabı:

Toplu Sözleşme İkramiyesi üzerinden Dayanışma Aidatını gündeme getirip teklifimize 'yeni zannedilmesin' diyenlere hatırlatmak isterim. Teklifin yeni olmadığı doğru. Çünkü 2004 yılında yetkili olarak masaya oturduklarında Kamu-Sen olarak bu kendi teklifleriydi.

Kendileri yetkili olduğu dönemde isteyince 'hak' aynı talebi başkası yapınca 'ayrıştırma' demek hak değil ahlak meselesidir. Alın bu da kendi "Sendika Yöneticisi ve İşyeri Temsilcileri Rehberi" sayfa :98 Tutarlı olmak lazım.Ahlakın asgari şartı tutarlılıktır.


Çalışanlar için pazarlığı'3-5 kuruşa tenezzül' diye tanımlamak sendikacılık adına garabet.Sendika kasasına değil,üyenin kesesine istiyor. Bizim için alın terinin her damlası kutsaldır.Velev ki talep 1 kuruş olsun.Bunu mücadele etmeyenler bilmeyebilirler.Teklifimiz yeni değil. Yinelemek gerekirse teklifimiz nettir.Yetkili ile yetkisiz,sendikalı ile sendikasız dünyanın her yerinde emeğe saygı gereği ayrıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.