16 Nisan Biyologlar Günü Kutlu Olsun

16 Nisan Biyologlar Günü Kutlu Olsun

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, her yıl 16 Nisan’da kutlanan Biyologlar Gününü kutlayarak basın açıklaması yaptı. Açıklamasında önemli konulara değinen Necip Taşkın şunları söyledi:

“Canlılarla ilgili bir bilim dalı olan Biyoloji, meslek olarak önemli bir daldır. Aynı zaman da bilimsel olarak da önemli bilim dalları arasındadır. Fakat günümüz de hak ettiği değeri görememektedir. Hem sağlık hem de tarım sektöründe geniş bir saha da uygulama alanı olan Biyoloji sayesinde araştırmalar yapılmaktadır. Bu alandaki çalışmaları yürütenler ise biyologlardır. Hastalıkların teşhis ve tedavileri için geliştirilen yöntem ve ilaçlar, gıda ile ilgili çalışmalar, dünyanın en büyük sorunlarından biri olarak görülen çölleşme ve susuzluk gibi problemlerin bilimsel araştırmaları, yöntemleri ve uygun ilaçların yöntemlerin bulunması gibi çalışmalar Biyologlar tarafından yapılmaktadır. 

Biyologların görev tanımlamaları çok geniş bir yelpazeyi içine aldığı kadar, yaptıkları işin uzmanlık yeteneği gerektirdiği unutulmamalıdır. Biyologların, mesleki olarak Sağlık Hizmetleri Sınıfında olmaları gerekirken, daha düşük öğrenim gruplarıyla aynı kategori de değerlendirilmeleri, bu mesleğe ülkemiz de hiç değer verilmediğini göstermektedir. 

Biyologların Özlük hakları ivedilikle düzenlenmelidir. Yataklı Tedavi Kurumlarında, Biyologların çalışma ortamları gözden geçirilerek iyileştirilmelidir. Biyologların mesleki sorunları her geçen gün artmakta ve ülkemizin kalkınması, refahı, çeşitli araştırma ve uygulamalarla vatandaşlarımızın mutlu ve ferah bir ülkede yaşamaları için harcanan mesai, emek ve zaman dikkate alınmamakta ve sorunları görülmemektedir. 

Biyologların sorunlarının bir an önce çözülerek, mesleğe gereken önemin verilmesi, mesleğin tanıtılması ve saygınlığının kazandırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçeve de her yıl kutlanan 16 Nisan Biyologlar Günü’nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve başaralı çalışmalar diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.