12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Kutlu Olsun

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Kutlu Olsun

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, her yıl 12 Mayıs’ta kutlanan Dünya Hemşireler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Hemşireler Günü’nü kutladı.

 Hemşirelik mesleğinin kutsallığına dikkat çeken Taşkın, onlara beyaz melek denmesinin anlamlı olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: 

“Hemşirelik mesleği sorunları bitmek bilmeyen, her geçen gün de artan bir meslek dalıdır. Ücretleri yetersiz ve nöbetleri ağırdır. İdarelerin baskısı v.s. çözüm bekleyen sorunlar nedeniyle bu mesleğin kutsallığına gölge düşürülmüştür. 

Sağlık hizmetlerinin uygulanmasında önemli bir yeri olan hemşirelik mesleğinin sorunları gündeme getirilerek tartışılmalıdır. Sağlık Bakanlığı ve devletin ilgili organlarının bu mesleğin sorunlarının giderilmesi başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal olarak desteklenmeli ve Avrupa standartlarına göre işyeri koşulları, çalışma şartları, ücretleri, nöbetleri, yönetmelikleri yeniden düzenlenerek çağın şartlarına uygun hale getirilmelidir. 

Bu önemli günde Sağlık Bakanlığı’nın hemşireleri mutlu edecek bir haberle karşılarına çıkmasını arzu ederdik! Çünkü hemşireler bunu hak ediyorlar. Hemşireler mutlu değilse bunun nedenleri araştırılmalıdır. Sağlık Bakanlığı, bu mesleğin sorunlarını anket yaparak araştırsın. Saha araştırmalarına göre çözümler üretilsin. Bir hemşireye düşen hasta sayısı dünya standartlarının çok üstünde, buna çözüm bulunsun. Tüm bu sorunlara rağmen, hemşireler, sağlık hizmeti sunumunu her koşulda eşit olarak sunmaya çalışıyorlar. Çalışma ortamları güvencesizdir. Her an bir saldırıya maruz kalabilir, darp edilebilir, taciz edilebilir ve belki de öldürülebilir. Her türlü mikrop riskine karşı görev yapan hemşireler, bir de bu şekildeki tehditlerle karşı karşıya kalarak çalışmaktadırlar. Az maaşla hayatı pahasına çalışmak için mücadele ediyorlar. 

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Dünya Hemşireler Günü’nde hemşirelerin ne kadar mutlu olduğundan bahisle Sağlık Bakanlığı’na ve Hükümet yetkililerine teşekkür etmek isterdik ama maalesef buruk bir kutlamayla günü kurtarmaya çalışıyoruz. 

Anadolu Sağlık Sen olarak, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Dünya Hemşireler Günü’nü kutluyor, tüm hemşirelerimize sağlık, huzur ve başarılar diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.