1 Mayıs Kutlamaları İçin Son Dakika Kararı

1 Mayıs Kutlamaları İçin Son Dakika Kararı

KamuAjans.Com-TAKSİM'deki 1 Mayıs kutlamaları için İçişleri Bakanı Soylu'dan olumsuz yanıt alan DİSK kararını değiştirdi. Gelen son dakika haberine göre kutlamalar Bakırköy'de yapılacak. DİSK, KESK, TMMOB VE TTB'den sağduyulu bir karar geldi.

İSTANBUL'daki 1 Mayıs kutlamaları için DİSK Taksim talebinden vazgeçti. Gelen son dakika haberine göre kutlamalar Bakırköy'de yapılacak. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Bakırköy'de olacak.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Raşit Tükel ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz, DİSK Genel Merkezi'nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.

BAKIRKÖY HALK PAZARINDA KUTLANACAK

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Beko, bu yıl kutlama alanı olarak seçilen mekanı açıkladı. Beko, 1 Mayıs'taki program hakkında da bilgi verdi. DİSK Başkanı Beko, dört meslek örgütünün ortak kararı ile İstanbul'da kutlama alanı olarak Bakırköy Halk Pazarı'nın seçildiğini söyledi.

TAKSİM KAZANCI YOKUŞU ANMA PROGRAMI Cumartesi günü 29 Nisan'da saat 11.00'de Taksim Kazancı Yokuşu'nda, 13.00'te Şişhane'de ve 15.00'te Kadıköy'de anma töreni düzenlenecek.

BU BİZİM KARARIMIZ

Kani Beko, soruları cevaplarken, Bakırköy'de yapılacak buluşma için toplanma saatini 11.00, yürüyüş saatini 12.00, başlangıç saatini 13.00 olarak açıklarken, yürüyüş güzergahlarının 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından belirleneceğini bildirdi. Bakırköy seçiminin işçi örgütlerinin kararı olduğunu belirten Beko, "Güvenlik her şeyin üzerinde. Güvenli 1 Mayıs olabilmesi için biz de tüm yol arkadaşlarımızla, yoldaşlarımızla günlerdir bunu tartıştık ve Bakırköy olması bizim açımızdan daha iyi olur dedik. Bu, bizim kararımız." diye konuştu.

TAKSİM'DEN VAZGEÇMEDİK AMA...

Geçen yıl güvenlik gerekçesiyle Taksim'de toplanılmadığını hatırlatan Beko, "Biz Taksim sevdamızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Buradaki kurum temsilcileriyle bir araya geldik, bileşenlerimizle bir araya geldik. Çok zorladık. İçişleri Bakanıyla 2 saat, İstanbul Valisiyle 2 saat toplantı yaptık. Bu yıl da güvenlik gerekçesiyle kesinlikle Taksim'i açamayacaklarını bize ifade ettiler. Güvenlik her şeyin üzerinde" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.