Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik (17 Mayıs 2018)

Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik (17 Mayıs 2018)

Kamuajans.com - Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 17 Mayıs 2018 Tarihli ve 30424 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı.

Kamuajans.com - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Yönetmelikte24/12/2011 tarihli ve 28152 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmeliğin 21 inci maddesinin ikinci fıkrası ''Bakanlıktan izinli üretim yerlerinde, veteriner tıbbi ürünler dışında üretim yapılamaz. Ancak, ilgili Bakanlık ve Kurumlarca düzenlenmiş mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, veteriner tıbbi ürün üretim yeri izni verilmiş yerlerde, üretici tarafından çapraz bulaşma riskini engelleyici tedbirlerin alınması ve bu tedbirlerin Genel Müdürlükçe uygun bulunması şartıyla, uygun formda ve sınıfta beşeri tıbbi ürünler ile takviye edici gıdalar üretilebilir. Ancak, canlı etkenlerle çalışılan üretim alanları beşeri ve veteriner tıbbi ürünler için ortak alan olarak kullanılamaz.” şeklinde değiştirilmiştir.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.