Unvan Değişikliği Sınav Ücretine Tepki

Unvan Değişikliği Sınav Ücretine Tepki

KamuAjans.Com-Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavı için açıklanan sınav ücretine çok sert tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavı için 265 TL. ücretin açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulunan Necip Taşkın, “Bu kadar yüksek ücret olur mu? Sağlık çalışanları bu adaletsizliğe adeta isyan ediyor” dedi.

Adaylar, sınav ücreti olarak 265 TL’yi 21 Ağustos 2017 ve 14 Eylül 2017 tarihleri arasında yatıracaklar. Yatırmadıkları takdirde sınava giremeyecekler. Bu sınava girebilmek için uzun zamandır bekleyen sağlık çalışanları maalesef yüksek sınav ücretiyle şok oldular. Unvan Değişikliği sınavına girecek olan sağlık çalışanlarının zam almadan cebindeki paranın elinden alınması büyük bir adaletsizliktir. Devlet ne zam verdi ki 265 TL sınav ücreti isteniyor.

Memuru enflasyon karşısında ezdirmediğini her fırsatta dile getiren yetkililerin açıklamalarıyla TUİK’in açıklamaları birbiriyle çelişmektedir. Açıklanan rakamlar incelendiği zaman memur maaşlarının zorunlu harcamaları karşılamaya yetmediği anlaşılacaktır. Zira bir ailenin aylık harcamalarının toplamı ile aylık geliri arasındaki açık her geçen gün büyümektedir. Bunun ispatı TUİK’in açıkladığı 2016 yılı istatistiki verileridir. Buna göre fert başına aylık tüketim harcaması 1642 TL, hane olarak ortalama 3433 TL. dir. 2016 yılı Aralık ayında en düşük memur maaşı 2032 TL, ortalama memur maaşı 2703 TL. dır. Aradaki fark 730 TL.dır. yani memur 730 TL. daha düşük maaş alırken, zorunlu harcamalarını karşılamaktan aciz kalıyor. Bu da memur maaşlarının her sene reel olarak daha da düştüğünü gösteriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınav ücretini 265 TL. olarak açıklamasına Bakanlığın sessiz kalması sağlık camiasında hayret ve şaşkınlıkla karşılanmıştır. Memur maaşlarının durumu bu şekilde iken, toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümet’in önerdiği yüzde 3’lük zam memurun reel kayıplarını karşılamaktan uzaktır. Hâl böyle olduğu halde 265 TL. zam gerçekten anlaşılamamıştır. Bu ücrete şiddetle tepki gösteriyor ve asla kabul etmiyoruz.

Anadolu Sağlık Sen olarak, yetkili sendikaya sesleniyorum: Sağlık çalışanları zor şartlar altında yaptığı görevin karşılığı olarak hak etmediği bir ücreti almak zorunda kalırken 265 TL. sınav ücretini içinize sindirebiliyor musunuz? MEB ve Sağlık Bakanlığı’na sesleniyorum: Yüzde 3 zam öneriyorsunuz, 265 TL sınav ücreti istiyorsunuz! Bu ücreti isterken vicdanlarınız sızlamıyor mu? Acil olarak sınav ücretinin 100 TL’nın altına çekilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasını istiyoruz.”



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.