Üniversite Hastanelerinde Alım Yapılmasını Bekliyoruz

Üniversite Hastanelerinde Alım Yapılmasını Bekliyoruz

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 23 Mart 2020 tarihli Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Sağlıkta yeni istihdam talebimize cevap verildi. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, 32 bin yeni personel alınacağını açıkladı. Üniversite hastanelerinde de alım yapılmasını bekliyor, istihdam sürecinin en kısa sürede tamamlanıp, genç sağlıkçıların göreve başlatılmasını umuyorum.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, ek ödemelerin 3 ay süreyle tavandan ödeneceğini açıkladı. Böylelikle bir talebimiz daha dikkate alınarak hayata geçirilmiş oldu, teşekkür ediyoruz. Beklentimiz 3 ay değil tavandan ödemelerin süresinin yıl sonuna kadar uzatılmasıdır.'' dedi. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 20 Mart 2020 tarihli açıklamasında, ''ilk olarak İş yükünü azaltmak, personel eksikliğimizi gidermek, genç sağlık çalışanlarını sağlık ordumuza katarak Türkiye’nin sağlığını daha da güçlendirmek için 50 bin sağlık çalışanı ataması  yapılmalıdır. Bu konuda gerekli ilan ve atama işlemleri süratle gerçekleştirilmeli.

Sağlık çalışanlarının hem performans sisteminden kaynaklı mağduriyet yaşamamaları hem motivasyonlarına katkı olması için performanslar tavandan ödenmeli, mali, özlük haklarında iyileştirmeler yapılmadır. Başka ülkelerde mali haklarda düzenlemeler yapıldığı hatırlatmak isteriz.'' demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.