Tıbbi Sekreterler Mağduriyeti Artık Bir ÇÖZÜM BULUNMALI

Tıbbi Sekreterler Mağduriyeti Artık Bir ÇÖZÜM BULUNMALI

KamuAjans.Com-Türkiye de en fazla mağdur olan sağlık alanında mezun olan tıbbi sekreterler yıllarca hak ettiği hakkını savundu. Her yıl üniversitelerden mezun olan tıbbi sekreterler kesin çözüm bekliyor. Aile sağlığı merkezi tıbbi sekreterlerin durumu: Aile sağlığı merkezinde tıbbi sekreterler hem yazışmaları EBYS işlemlerini hasta kabul işlemlerini yapıyor.

Aile Sağlığı Merkezlerinde hasta kayıt, kayıtlı nüfusun takip kayıt işlemleri ve EBYS yazışmalar gibi tıbbi sekreterler yapmaktadır. Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız kayıtlar olsun, yazışmalar olsun. Ve hasta kabul işlemleri Tıbbi sekreterlerin yapıyorlar.

Aile sağlığı merkezi tıbbi sekreterlerin maaşı 1400-1900 arasındadır. Aile hekimliğinde tıbbi sekreterlerin maaşı 1400-1900 arasındadır. Yıllara göre değişiyor. Doktorların tıbbi sekreterlere hak ettiği maaşını verilmesini arz ediyoruz. Kul hakkıdır. Devlet giderleri doktorlara yatırıyor elinizi vicdanınıza koyarak maaşları verin. Sayın Hükümet yetkililere mağduriyetimizi görün bizleri doktorların vicdanına bırakmayın. Daha önce Verilmiş kadro sözü vardı. Aile sağlığı merkezinde tıbbi sekreterlerin bütçeden para çıkmadan rahat kadroya alınacağını dile getiren vekil vardı.

Doktorlar 11-13 bin alırken hemşire -Ebe 3-4 bin alırken Tıbbi sekreterlerin ne günahı var. Aile sağlığı merkezinde Tıbbi Sekreterler özellikle asıl işlerini yapması ve ihtiyaç olmasına rağmen hak ettiği hakkı alamıyor. ASM’nin A ve B sınıfı farklı olarak yazmaktadır. ASMde doktorlar maaş 11-13 Bin Arası Hemşire-ebeler 3-4 bin arası almaktadır. Asm giderler ayrı hesaplarına yatmakadır. ASM’nin personel giderleri olan doktor başına aylık gider hesabına 4800 yatmaktadır.5 birimlik bir asmde 24.000 TL Aylık gider yatmaktadır.

Bir ASM’nin Aylık gideri 13.000 geçmiyor. Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaş vermemektedir. Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir. Aile sağlığı merkezinde hak ettiği maaş ve güvenceyi(4/B) istiyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.