Sözlü Sınava Gireceklere Tam Puan Verilmelidir

Sözlü Sınava Gireceklere Tam Puan Verilmelidir

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı, Sözlü Sınavı 10 Haziran 2019 Pazartesi günü başlayıp, 04 Temmuz 2019 Perşembe günü sona erecektir.

Türk Sağlık-Sen olarak kamuda içinde mülakat olan her sınava karşı çıkarak bu tür sınavların objektif bir değerlendirmeden uzak, torpil, adam kayırma v.b işler için uydurulan mevzuat düzenlemesi olduğunu dile getirdik.

Yapılan bazı sınavlarda ortaya çıkan sonuçlarda bizim haklılığımızı tescil etmiştir. Yazılı sınav birincilerinin elendiği kabul edilemeyecek işler yapılmıştır. Bu nedenle sözlü sınav uygulanmasının kamudan tamamen kaldırılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı, Sözlü Sınavı’nda da mağduriyetlerin oluşmaması için sözlü sınava girecek tüm adaylara tam puan verilmelidir. 

Kamuda bu anlamda bir örnek uygulama yapılmış ve Amasya Üniversitesi tarafından sözlü sınava giren tüm adaylara 100 tam puan verilmiştir.  Böylelikle yazılı sınavda yüksek puan alanlar doğrudan başvurdukları kadroya atanmaya hak kazanmışlardır.

Emeklerin zayi olmaması, kul hakkının yenmemesi ve çalışanın kurumuna olan güveninin tamir edilemeyecek biçimde sarsılmaması için Bakanlık sözlü sınavda tüm adaylara 100 tam puan vermelidir. Diğer bakanlıklara da örnek olacak bir uygulamayı başlatmalıdır. 

Bu talebimizin dikkate alınmasını istiyor, sınava girecek tüm çalışanlara kolaylıklar diliyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.