Sözleşmelilere Kadro Verilmeli

Sözleşmelilere Kadro Verilmeli

Sağlık Bakanı Fahrettin koca yaptığı basın açıklamasında “Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Çalışan sağlık personelimizin ek ödemelerinin üç aylık zaman diliminde tavan yüzde 100 oranında olacağını ayrıca buradan ifade etmek istiyorum.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarıyla ilgili olarak “Sayın Bakan Ek ödemelerin 3 ay süreyle tavandan ödeneceğini açıkladı. Bu açıklamayla yönetmeliğe göre en üstten ödemeler yapılacaktır. Yapılan iş ve işlemlere, performansa bakılmayacaktır. Böylelikle bir talebimiz daha dikkate alınarak hayata geçirilmiştir. Beklentimiz 3 ay değil tavandan ödemelerin süresinin yıl sonuna kadar uzatılmasıdır.” dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 32 bin yeni personel alınacağını açıklamasına da değinin Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Sağlıkta yeni istihdam talebimize cevap verildi. Sağlık Bakanı Sayın 32 bin yeni personel alınacağını açıkladı. Üniversite  hastanelerinde de alım yapılmasını bekliyor, istihdam sürecinin en kısa sürede tamamlanıp, genç sağlıkçıların göreve başlatılmasını umuyorum.” şeklinde konuştu. 

Koruyucu ekipman ve malzeme eksikliği ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın “ Zaman zaman bazı haberler çıkıyor. Sağlık çalışanlarımızın yeterli malzemeden yoksun olduğu ileri sürülüyor. Bu iddia küçük örneklerin genelleştirilmesidir. Kesin bilgi şudur tüm hastanelerimize bütün malzeme sağlanmaktadır” dediğini belirten Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Sağlık çalışanlarının koruyucu ekipman ve malzeme eksiklikleri ile ilgi Sağlık Bakanlığı’na bir başvuru yapmış ve çalışanların taleplerini de iletmiştik. Bugünde Sayın Bakan tüm hastanelere malzeme sağlandığını belirtmişlerdir. Çalışan sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Konunun takipçisiyiz” dedi. 

“Taleplerimiz  ve önerilerimiz olması gerekenlerdir. Herkes sağlık çalışanlarının bu süreçteki önemini ve hakkını teslim ederken de yapılması gerekenlerdir. “diyen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Sağlık çalışanlarının morale ihtiyacı olduğu kadar mağduriyetlerinin giderilmesine de ihtiyaçları vardır. Hayata geçirilen taleplerimizi bu açıdan çok önemlidir.” dedi.

Hayata geçirilmesi gereken diğer talepleri de Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Tüm sözleşmeli çalışanların kadrolu yapılarak çalışanın iş ve aile kaygısının sonlandırılması, sağlıkta şiddete ağır yaptırımlar içeren bir düzenlemenin hayata geçerek, sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi, mağduriyetler yaşan mali ve sosyal haklarda makul iyileştirmeler yapılması taleplerimizde hayata geçirilmelidir.  Bunun içinde etkin bir biçimde  çalışmalarımıza devam edeceğiz.'' şeklinde sıraladı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.