ADSM’lerde Görevli Röntgen Teknisyenleri İçin Önemli Kazanım

ADSM’lerde Görevli Röntgen Teknisyenleri İçin Önemli Kazanım

Kamuajans.Com – ADSM’lerde görev yapan röntgen teknisyenlerinin Fiili Hizmet Süresinden Faydalanmalarını Engelleyen Yazı Açmış Olduğumuz Dava İle İptal Edildi.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkez ve Hastanelerinin denetimli alanlarında çalışan röntgen teknisyenlerinin fiili hizmet süresi zammından yararlanamayacaklarına ilişkin Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun 28/02/2013 tarihli ve 1532 (622) sayılı yazısının iptali için, sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Danıştay 11. Dairesi dava ile ilgili kararında ADSM’lerde çalışan röntgen teknisyenlerinin fiili hizmet süresi zammından yararlanamayacakları yönündeki yazınını hukuka uygun olmadığını belirterek iptal ederken röntgen teknisyenlerinin fiili hizmet zammından yararlanabilmesi için öncelikle hangi birimlerin denetimli alan olduğunun belirlenmesi daha sonra ise radyum ve iyonizan radyasyonla fiilen çalışma ve radyasyon görevlisi sayılma şartlarının her bir personel için ayrı ayrı tespit edilmesi gerektiğine karar verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.