Sağlıkçılar Çalışırken Lisans Mezunu Oldu

Sağlıkçılar Çalışırken Lisans Mezunu Oldu

Kamuajans.com - Sağlık çalışanlarına yönelik getirilen lisans tamamlama hakkıyla ön lisans mezunu iken lisans mezunu olan sağlık çalışanları bir araya gelerek kep atma coşkusu yaşadı.

Kamuajans.com - Sağlık-Sen tarafından düzenlenen programa, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in yanı sıra İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ceylan, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da katıldı.

Lisans tamamlamanın, Sağlık-Sen’in bir başarısı olduğunu söyleyen Memiş, 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sözünü aldıkları ve daha sonra yasa ile uygulamaya geçirilen lisans tamamlamanın ilk mezunlarını vermesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Lisans tamamlamanın kendi talepleri sonucu hayata geçen bir kazanım olduğunu söyleyen Memiş, “Bu programa katılan sağlık çalışanı arkadaşlarımız mezun oluyorlar. Biz de sendika olarak lisans mezunu olan arkadaşlarımızın coşkusuna ortak olmak, onları buluşturmak ve mutluluklarını paylaşmak için mezuniyet ve kep atma programı düzenledik” şeklinde konuştu.

Bazı ön lisans bölümlerinde ortaya çıkan üst öğrenim sayılamama konularını çözüme kavuşturduklarını söyleyen Memiş, ayrıca bakanlık nezdinde programlarının geliştirilmesini sağladıklarını kaydetti.

100 binin üzerinde sağlık çalışanının lisans tamamlama hakkı elde ettiğini söyleyen Memiş, lisans tamamlama programlarının 42 üniversitede toplam 18 lisans bölümünde hayata geçtiğini dile getirdi. Bölümlerin, üniversitelerin ve kontenjanların artarak devam etmesini isteyen Memiş, “Yasaya göre, 2014 yılından sonra mezun olanlar lisans tamamlama hakkı elde edemiyor. Bu arkadaşlarımızın mağduriyetleri de giderilmeli ve lisans tamamlama hakkı verilmelidir” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Tayfun Arık, bakanlık olarak daha ileri eğitim düzeyine sahip, vizyonları daha geniş, iletişim yetenekleri üst düzeyde olan çalışanların sayılarını arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

USLAN: BİRÇOK BÖLÜMÜMÜZLE PROJEDE YER ALIYORUZ

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, “Sağlık alanındaki lisans tamamlama programına da sağlık yönetimi bölümü programıyla 100 öğrenci ile destek olduk. Sağlık Bilimleri Fakültemizde şu anda öğrencisi olan 4 bölümümüz, 2 de açılan ancak henüz lisans öğrencisi olmayan bölümümüz var. Açık olan programlarla da destek olma arzumuzu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

AK: MEZUNLARIMIZLA BAĞIMIZ SÜRECEK

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise konuşmasında, bu başarıda kendilerinin de yer almasından memnuniyet duyduğunu belirterek, kendi üniversitelerinden mezun olanları tebrik etti. İstanbul Üniversitesi’nden mezun olmanın ayrıcalık olduğunu söyleyen Prof. Ak, mezunlarla bağlarının kopmayacağını ifade etti. Mezunları kutlayan Prof. Ak, bu programı düzenlemesinden dolayı da Sağlık-Sen’e teşekkür etti.

DOĞAN: LİSANS TAMAMLAMAYA DAHİL OLACAĞIZ

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan da konuşmasında, yeni kurulan bir üniversite olduklarını, bu sebeple geçmiş yıllarda öğrenci kabulü yapamadıklarını belirterek, bundan sonra lisans tamamlayacak sağlık çalışanlarına eğitim vermekten mutlu olacaklarını kaydetti.

KIZILAY: SAĞLIK-SEN SORUNLARI TAKİP EDEREK ÇÖZÜYOR

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, lisans tamamlamada öncü üniversitelerden olduklarını, programın başlangıcında bazı sorunlarla karşılaşıldığını, ancak Sağlık-Sen’in konuyu takip etmesi ve kendileri ile çözüm odaklı görüşmeleri sonucu sorunların aşıldığını ifade etti. Prof. Kızılay, lisans tamamlayan sağlık çalışanlarını da kutladı.

GÜNDOĞDU: PAYDAŞ OLMAKTAN MUTLUYUZ

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu da konuşmasında, sağlıkta lisans tamamlama sürecinde de konunun paydaşı olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İLHAN: MEZUN OLANLAR DAHA BİLİMSEL VE BERRAK BAKACAK

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve SASAM Sağlık Politikaları Direktörü Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ise konuşmasında, sağlık çalışanlarının yetkinliğinin artırılmasının sağlık hizmeti sunum kapasitesini artıracağını, bunun da daha erken tanı, teşhis ve tedavi sürecini getireceğini kaydetti. Lisans tamamlayanların bundan sonra alana daha bilimsel ve berrak bakacağını belirten İlhan, Sağlık-Sen’i bu başarısından, SASAM’ı da sağlık politikalarına katkılarından dolayı tebrik etti.

Lisans tamamlayan sağlık çalışanları adına Elif Akkuş bir konuşma yaparken, programın sonunda kep atan sağlık çalışanlarına, Sağlık-Sen tarafından da takdir belgesi verildi.

SAĞLIK-SEN GENEL MERKEZİ

BASIN MÜŞAVİRLİĞİ

[email protected] 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.