Sağlıkçı Atamalarına Yönelik Maliye Bakanlığından Ayrı Bir Kadro Tahsisi Talebi

Sağlıkçı Atamalarına Yönelik Maliye Bakanlığından Ayrı Bir Kadro Tahsisi Talebi

Kamuajans.Com – Yardımcı sağlık personellerinin istihdam ve atama sorunları Meclis gündeminde dile getirildi. Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, TBMM'de yaptığı konuşmada, mart sonu 27 bin personelin hepsinin alımının yapılması, ikinci alım için Maliye Bakanlığından ayrı bir kadro tahsis edilmesini istedi.

Yardımcı sağlık personellerinin istihdam ve atama sorunları Meclis gündeminde dile getirildi. Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, TBMM'de yaptığı konuşmada, mart sonu 27 bin personelin hepsinin alımının yapılması, ikinci alım için Maliye Bakanlığından ayrı bir kadro tahsis edilmesini istedi.

MİLLETVEKİLİ AHMET SELİM YURDAKUL'UN KONUŞMASI:

Muhterem vatandaşlar, yardımcı sağlık personellerinin istihdam ve atama sorunları hakkında konuşmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi adına söz aldım. Sağlık branşlarında eğitim alan ancak iş bulma ve atanma hususlarında sorunlarla karşı karşıya olan gençlerimizle sık sık bir araya geliyorum. Öğretim üyesi bir tıp hekimi olarak, gençlerimizin yaşadığı tüm sıkıntıları yakından biliyorum. Onların, gerek mevzuat gerek idari kararlar nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlerin psikolojik, sosyal ve ekonomik olarak ciddi boyutlarda olduğu görülmektedir. Bu mağduriyetlerin nasıl aşılabileceğini Milliyetçi Hareket Partisi olarak sunduğumuz önergelerle tek tek gösterdik. Verdiğimiz kanun teklifleri Meclis gündemine gelse inanıyorum ki birçok yardımcı sağlık branşından mezun kardeşimin sorunları çözülecek. Bunlardan biri, meslek tanımı olmayan sağlık branşları. Ameliyathane teknikerleri, ağız ve diş sağlığı teknikerleri, evde hasta bakım teknikerleri meslek tanımı olmayan branşlardan yalnızca birkaçı. Bu bölümlerden mezun olan gençlerimiz bir yönetmelik eksikliğiyle özel hastanelerde dahi kendi mesleklerini maalesef icra edememektedirler.

Bir diğer sorun da sertifika. Diyaliz teknikerliği gibi birçok branşta birkaç haftalık sertifika eğitimleriyle -açık açık ifade etmek istiyorum ki- hak yeniyor; üniversitelerde iki yıl eğitim alan gençlerimiz yerine, on sekiz günlük eğitimle sertifika alan insanlar çalıştırılıyor. Üniversitelerden mezun olup diploma alan bu gençlerimizin çoğu, şimdi, inşaatlarda, oto sanayi sitelerinde, marketlerde ve benzeri alakasız iş yerlerinde çalışıyorlar.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak her insanın eğitim aldığı ve uzman olduğu alanda çalışmasını hedefliyoruz. Okul mezunu dururken sertifikalı personel almak, özellikle sağlık alanında kalitesizliği beraberinde getirir.

Tüm bunların yanı sıra, vekil ebe ve ortaöğretim hemşirelerinin de büyük mağduriyet yaşadığını bu vesileyle ifade etmek isterim. Ortaöğretim hemşire ve vekil ebelerimiz Türk sağlık sisteminin gerçekten de önemli bir bileşenidir. Atanma ve özlük haklarının iyileştirilmesini bekliyorlar ve haklılar.

Muhterem vatandaşlar, biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak yıllardır liyakat ve devlete bağlılık esasıyla işe göre eğitim, işe göre personel tasarlanmasından yana olduğumuzu defalarca söyledik. Bu sene Sağlık Bakanlığına toplam 56 bin personel alınacak. Sağlık kurumlarının ihtiyacı malum, doktor alımına tamam ancak sağlık alanındaki insan gücümüzün önemli bir kısmı da sayıları 36’yı bulan diğer yardımcı sağlık branşları mezunlarıdır. Toplam kalite yaklaşımı sebebiyle sağlık hizmetlerinde kalitenin iyileştirilmesi için tüm alanlarda dengeli, adil ve ihtiyaçları karşılayacak kadar bir atama yapılması doğru olacaktır. Biliyorsunuz, 13 Şubat 2018 tarihinde sosyal medyadan, ilk alımın mart sonunda olacağını ve iki kısım hâlinde olacağını ifade etmiştim. Ancak gençlerimizin önlerini görebilmesi için alım ve atama süreçlerinin artık bir standarda ulaştırılması gerekmektedir. Gençlerimiz hangi ayda başvuru yapacaklarını ve hangi ayda işbaşı yapabileceklerini bilmelidirler. Aslında, elimizdeki imkânlarla bunu sağlamak çok kolay; bir sınav ve alım takvimi açıklanmalı, senede bir veya iki alımla bu süreçler netleştirilerek kamuoyuyla paylaşılmalıdır, ülkemiz için doğru olan da budur. Ayrıca, ikiye bölünerek alınacak olan 27 bin yardımcı sağlık personeli alımı için teşekkür ederiz Sağlık Bakanımıza.

Ancak bizim önerimiz, bu mart sonu 27 bin personelin hepsinin alımının yapılması, ikinci alım için Maliye Bakanlığından ayrı bir kadro tahsisi istenmesidir çünkü inanın, atanamayan yardımcı sağlık personelinin sayısı şu anda 470 bini aşmıştır ve aileleri gerçekten çok zor durumdadır.

Çalışan huzuru ve hizmet kalitesi için Milliyetçi Hareket Partimizin önerileri ortada. Sağlık personelimizin üstünde yük çok ağır, personel ihtiyacı had safhada. Şehir hastaneleri ve üniversite hastaneleri başta olmak üzere sağlık kurumlarının görevlerini yerine getirebilecek kadar personel istihdamı sağlanmalıdır. İşte o zaman hem hasta memnuniyeti hem de sağlık çalışanlarının memnuniyeti birlikte sağlanmış olur, bunun sonucunda da sağlıkta gerçek kalite gelmiş olur.

Kamubiz 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.