Sağlık Personeline 3600 Ek Gösterge ve Ek Ödeme Soru Önergesi

Sağlık Personeline 3600 Ek Gösterge ve Ek Ödeme Soru Önergesi

Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal; Anayasa'nın 98. Maddesi ve TBMM iç tüzüğün 96.ve 99. Maddesi gereğince Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplanması için soru önergesi verdi.

Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal; soru önergesinde ''Aynı kurumda ve aynı branşta görev yapan sağlık personellerinin arasında ciddi bir maddi fark oluşturan 4924 uygulamasının yeniden gözden geçilerek aradaki eşitsizliği giderici gerçekçi bir uygulamanın ortaya konulması gerekmektedir. Bakanlığınız bu hususta bir düzenleme yapacak mıdır? 3600 ek göstergenin tüm sağlık personellerini kapsayacak şekilde düzenleme altına alınmalıdır. Bakanlığınızın bu hususta bir çalışması var mıdır? Genel idare ve yardımcı hizmetler sınıfına mensup personellerin özel hizmet tazminatlarının eğitim durumu ve kadro pozisyonu gözetilerek yükseltilmesi için gerekli düzenlemeler bakanlığınız tarafından yapılacak mıdır? Yüksekokul mezunu kamu çalışanlarının kadro derecesi bakımından en yüksek dereceye kadar yükselebilmesi için bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Teknik Hizmetler sınıfında görev yapan teknisyen ve teknikerlerin döner sermaye ek ödemelerinde uygulanan katsayı Sağlık Müdürlüklerinde 0.40 hastanelerde ise 0.25'tir. Bu sebeple bu oranların eşitlenmesi gerekmektedir. Bakanlığınız bu hususta bir düzenleme yapacak mıdır?'' sorularına yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.