Sağlık Meslek Lisesi Mezunlarının Atanma Sorunlarına İlişkin Soru Önergesi

Sağlık Meslek Lisesi Mezunlarının Atanma Sorunlarına İlişkin Soru Önergesi

Kamuajans.com - Sağlık meslek lisesi mezunlarının istihdam sorunlarına ilişkin yazılı soru önergesi verildi. Malatya Milletvekili Veli Ağababa tarafından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yazılı olarak cevaplandırılmasını istenilen 7 maddelik soru önergesi şu şekilde:

Kamuajans.com - Sağlık alanında yaşanan personel eksikliğini gidermek için son yıllarda sayıları giderek artan sağlık meslek liselerinin kontrolden çıktığı, sağlık liselerinin sağlıksız büyüdüğü belirtilmektedir. Artan sağlık liseleri ve kolejlerinden mezun olan öğrencilerin iş bulmakta çok ciddi sıkıntılar yaşadıkları belirtilmektedir.

Sağlık Liselerinin dışında üniversitelerin sağlık bölümlerinden mezun olan binlerce öğrencinin iş bulmakta çok ciddi sıkıntılar yaşadıkları bilinmektedir.

Bu çerçeveden hareketle;

l-    Türkiye genelinde devlete bağlı kaç sağlık lisesi/koleji vardır? Bu okulların şehirlere göre dağılımı nasıldır?

2    Türkiye genelinde özel sağlık lisesi/koleji sayısı kaçtır? Bu okulların şehirlere göre dağılımı nasıldır?

3    Türkiye genelinde özel ve kamu sağlık meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin bölümlerine göre sayıları kaçtır?

4    2018 yılı itibariyle sağlık meslek liselerinden/kolejlerden mezun olan öğrenci sayısı kaçtır. Bu öğrencilerden kaçı istihdam edilmiştir.

5    Sağlık Meslek Liselerinden mezun olup işsiz kalan öğrenci sayısı ne kadardır?

6    Sağlık Bakanlığı tarafından ihtiyaç duyulan hemşire, ATT, Sağlık Memuru sayısı kaçtır? İlgili okullardan mezun kişiler ile bu açığın ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?

7    Bakanlık tarafından istihdamda sorun yaşanmaması için hangi önlemler alınmaktadır? Öngörüden uzak bir şekilde açılmasına izin verilen okullardan mezun olan gençlerin işsizlik sorununu çözmek için bakanlığınız tarafından nasıl bir çalışma yapılmaktadır?

Kamubiz.com ÖZEL HABER / ANKARA 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.