Sağlık Çalışanlarının İller Arası Tayin Yazısına İtiraz Edildi

Sağlık Çalışanlarının İller Arası Tayin Yazısına İtiraz Edildi

KamuAjans.Com-Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’nın, iller arası tayin yerine sadece İstanbul için tayin başvurusu açmasına yazılı itiraz ederek, yazılı başvuruda bulundu. Sağlık-Sen tarafından bakanlığa gönderilen yazıda, her yıl yapıldığı gibi zamanı geldiğinde bütün illeri kapsayacak iller arası tayin kurası başvurularının açılması istendi.

Sağlık-Sen’in yazısında, atama kurasının, İstanbul ilinde açılan sağlık tesislerinin personel ihtiyacını karşılamak için, diğer iller arası atama kurasını yapmayacak olmasının geçerli bir mazeret durumu olmadığı ifade edildi. Yazıda, “İller arası atama dönemi, Temmuz ayı haricinde Ocak ayında yapılsa bile, Ocak ayındaki atama dönemi kış ayında gerçekleştiği için personellerin atandıktan sonra çocuklarının okulları değiştirmeleri ve evlerinin taşınması hiç beklenmeyecek mağduriyetler yaşatacaktır. Bunun yanında, yıllardır Ocak ve Temmuz aylarında yer değiştirme kurası ilanı yayınlanmakta ve sağlık çalışanları bu ilanları beklemektedir.” İfadelerine yer verildi. Yazıda ayrıca, İstanbul haricinde diğer iller için 2017 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Sureti İle Atama Kurasının vakti geldiğinde ilan edilerek, bu mağduriyetlerin yaşanmadan önlenmesi istendi.

İSTANBUL’DA ÇALIŞMAK ÖZENDİRİLMELİ

Konuyla ilgili olarak Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada, İstanbul’a özel iller arası yer değiştirme başvurusu açıldığı hatırlatılarak, iller arası tayinin yine İstanbul’la sınırlandırılmasının iller arası yer değişikliği bekleyen ve tüm planlarını bu tayin başvurusuna göre yapan birçok sağlık çalışanını mağdur edeceği ifade edildi.

İstanbul’un istihdam sorununu çözmek ve çalışanların İstanbul’da görev yapmasını özendirecek uygulamalara geçilmesi istenen açıklamada, “Sağlık çalışanlarının neden bu şehirde görev yapmak istemeyip başka illere tayin istediği konusunda çalışma yapılıp, sorunlar çözülmesi gerekirken, bu sorunun çözümü için iller arası tayin bekleyen sağlık çalışanlarının umutlarını kırmak, sorunları çözmeyecek, yeni sorunlar üretecektir. İstanbul’daki yetersiz istihdama çözüm aranacak ve sağlık çalışanlarının burada çalışması sağlanacaksa, öncelikle sorunlar çözülmeli, özendirici uygulamalar hayata geçirilmelidir.” Denildi.


SAĞLIK-SEN GENEL MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.