Sağlık Çalışanlarının Erken Genel Seçimden Beklentileri Var

Sağlık Çalışanlarının Erken Genel Seçimden Beklentileri Var

Kamuajans.Com – Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, erken seçim tarihinin açıklanmasının ardından bir açıklama yaparak hayırlı olsun, temennisinde bulundu.

Necip Taşkın, açıklamasında şöyle dedi: “3 Kasım 2019 tarihinde yapılması gereken genel seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihine alınarak erken genel seçim yapılacağı açıklandı. Seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte yapılacak. Kamu çalışanları olarak seçimler de bizleri yakından ilgilendirmektedir. Siyasi partiler açısından sonuç ne olursa olsun, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Dövizin önlenemeyen yükselişi nedeniyle özellikle emekliler ve kamu çalışanları zor durum da kaldı. Enflasyon yükseldi ve geçim şartları ağırlaştı. Kamu çalışanlarının aldığı zam 2018 yılının ikinci çeyreğine ulaşmadan eriyerek daha fazlasını götürdü. Bu itibarla erken genel seçimin başta ekonomik ve siyasi daralmayı rahatlatacağını düşünüyoruz.

Anadolu Sağlık Sen olarak, sağlık çalışanlarına verilen sözlerin yerine getirilmesini beklerken, erken genel seçim nedeniyle bu çalışmaların seçim sonrasına kalacağı görülüyor. Seçimlerden sonra parlamenter sistem de büyük bir değişikliğe gidilecek ve Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle ülkemiz idare edilecek. Beklentimiz açık ve nettir: Sağlık çalışanlarının bekleyen sorunlarına acil çözüm bulunmasını, yeni istihdam imkânları yaratılarak sağlık çalışanlarının üzerindeki yükün hafifletilmesini bekliyoruz. Yıpranma payının verilmesini, döner sermayenin emekliliğe yansıtılmasını, sağlık çalışanlarına mobbing gibi çağ dışı uygulamaların son bulmasını ve şiddetin önlenmesi için gerekli yasal çalışmaların yapılmasını bekliyoruz.

Umuyoruz ki erken genel seçimler ile ülkemizin iç ve dış siyasetinde rahatlama sağlanır, ekonomik sıkıntılar son bulur ve emekli ve kamu çalışanları rahat bir nefes alır. Bu çerçeve de seçimlere girecek siyasi partilerin sağlık çalışanlarının sesini duymalarını bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.