Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı Konusunda Önemli Açıklama

Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı Konusunda Önemli Açıklama

Kamuajans.com - Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Tokat şubemiz tarafından düzenlenen İşyeri Temsilcileri Toplantısı’na katıldı. Sendikal kazanımlarımız ve ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Memiş, yıpranma payının sağlık çalışanlarının en büyük beklentisi olduğunu belirtti.

 Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yıpranma payı konusunun bürokratik engellere takıldığını, ancak konunun takipçisi olduğunu söyledi. 

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Tokat şubemiz tarafından düzenlenen İşyeri Temsilcileri Toplantısı’na katıldı. Sendikal kazanımlarımız ve ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Memiş, yıpranma payının sağlık çalışanlarının en büyük beklentisi olduğunu belirterek, “Yıpranma payının sonuna kadar takipçisiyiz. Bu konuda biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir söz aldık. Cumhurbaşkanımızın 77 milyonun huzurunda ‘5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı verilsin’ şeklinde talimat vermesine rağmen bu konu hem süre olarak uzadı hem de arkasından ‘nöbet tutanlara yıpranmaya payı’ diye bizim esas talebimiz ve aldığımız sözden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bakanımıza da ifade ettik, asker, poliste olduğu gibi yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarına verilmesi noktasındaki mücadelemizi sürdürüyoruz. Sözleşme masasından yıpranma payı 2016 yılı sonunda sonuçlandırılmalı dedik ama illa sonuçlanması gerekiyor diye içi boş bir yıpranma payı istemiyoruz. Onun için bu mücadelemizi sürdüreceğiz.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.