Sağlık Çalışanının Eş Durumu Tayininde Kolaylık

Sağlık Çalışanının Eş Durumu Tayininde Kolaylık

Kamuajans.com - Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Deği̇şti̇rme Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamuajans.com - Sağlık Bakanlığı, eşi özel sektörde çalışanların eş durumu nedeniyle atanabilmeleri için "son 2 yılda 360 gün prim ödeme" şartını, "son 4 yıl içinde 720 gün sigorta primi ödeme" şeklinde değiştirdi.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı unvanındaki personel, stratejik personel kapsamına dahil edildi.

Yönetmeliğe göre, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı unvanındaki personel, stratejik personel kapsamına dahil edildi. Eşi özel sektörde çalışanların eş durumu nedeniyle atanabilmeleri için "son 2 yılda 360 gün prim ödeme" şartı, "son 4 yıl içinde 720 gün sigorta primi ödeme" şeklinde değiştirildi. Ayrıca, eşi özel sektörde çalışan stratejik personelin eş durumu atamaları da yapılmayacak.

Öğrenim nedeniyle yer değişikliği, devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin yönetmelikte bulunmamasına rağmen, personeli yükseköğrenime teşvik etmek amacıyla bu yönetmelikte öğrenim durumu nedeniyle yer değiştirmelere de yer verildi.

Daha önce 4 yıllık öğrenim süresi nedeniyle yer değişikliği yapılıyorken, 2015'te yapılan değişiklikle 2 yıllık öğrenim süresi nedeniyle de yer değişikliği yapılmaya başlandı. Düzenlemeyle, 4 yıllık öğrenim süresine göre yer değiştirme şartı geri getirildi.

Kurumlar arası naklen atamada, personelin eş durumu nedeniyle yer değiştirebilmeleri için atandıkları yerde 1 yıl görev yapmış olma şartı aranacak.

Yapılan düzenlemeyle, aday memurların sağlık mazereti, can güvenliği ve eşinin şehit olması nedeniyle yer değiştirmeleri mümkün hale getirildi. Aday memurlarının diğer nedenlerden dolayı yer değiştirebilmeleri için ise adaylık sürelerinin bitmiş olması gerekecek.

AA - ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.