Sağlık Bakanlığında Paylaşımları Sebebiyle Soruşturma Açılan Personel Sayısı

Sağlık Bakanlığında Paylaşımları Sebebiyle Soruşturma Açılan Personel Sayısı

KamuAjans.Com-Sağlık Bakanlığı yazılı bir soru önergesi üzerine sosyal medyada paylaşımları sebebiyle hakkında işlem yapılan kurum personeline ilişkin bilgileri açıkladı.2015-2017 yılları arasında sosyal medyadaki paylaşımları sebebiyle soruşturma açılan personel sayısı ve hangi kriterlere göre sosyal medya takibi yapıldığına yönelik soruları içeren ve İstanbul milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu tarafından verilen önergeye, Sağlık Bakanlığınca cevap verildi.

Soruşturma açılan paylaşımlar

TBMM Başkanlığına gönderilen cevaba göre, Sağlık Bakanlığı personeli hakkında sadece hakaret, Anayasayı ihlal, yasama organına ve hükümete karşı suçlar, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, çalıştığı kurumun meslek mensuplarının itibarına zarar verme ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal” başlıklı 134. maddesi kapsamındaki sosyal medya paylaşımları sebebiyle soruşturma açıldı.

Bakanlık cevabi yazısında ayrıca, 2015-2017 yılları arasında 20 kişi hakkında sağlık denetçilerince inceleme/soruşturma yapıldığı belirtilirken, ihbar ve şikayetlerin 79’unun değerlendirilmek üzere Genel Sekreterliklere, 5’inin mahallen incelenmek üzere Valiliklere, 23’ünün değerlendirilmek üzere OHAL kapsamında oluşturulan komisyona intikal ettirildiği de bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.