Sağlık Bakanlığına Mülakatla Personel Alınacak

Sağlık Bakanlığına Mülakatla Personel Alınacak

KamuAjans.Com-Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, askeri hastanelerin devriyle ilgili medyada yer alan haberler üzerine basın toplantısı düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Türk Silahlı Kuvvetlerinden Bakanlığa devredilen üç büyük hastanede, gazi ve şehit yakınlarıyla ilgilenilerek gerekli organizasyonun yapılabilmesi için Milli Savunma Bakanlığı (MSB) irtibat ofisi kurulacağını belirterek, "Bu koordinasyon biriminde bir komutanımız görev alacak, poliklinik sorumlusu bir astsubayımız olacak, şehit ve gazi yakınlarıyla ilgilenen bir birim olacak. Ayrıca, silahlı mücadele nedeniyle yaralanan askerlerimizin sevk organizasyonunu yapacak bir birim olacak." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından çıkartılan kanun hükmünde kararnameyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden Bakanlığa devredilen, eski adıyla Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA), şimdiki adıyla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, askeri hastanelerin devriyle ilgili medyada yer alan haberler üzerine basın toplantısı düzenlendi.

Müsteşar Gümüş, burada yaptığı açıklamada, askeri hastaneler içinde özellikle Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi, Gazi Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul'daki Abdülhamit Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin büyük hastaneler, diğerlerinin küçük çaplı hastaneler olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında iki yıl önce bu hastanelerle ilgili bir protokol yapıldığını dile getiren Gümüş, şunları kaydetti:

"Hem merkezi alım hem personel geçişlerinde imkan tanımak için. Sağlık Bakanlığının satın alma gücünden faydalanmak ve insan kaynağı açısından destek olması için bir protokol yapmıştık. Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığımız sistemi destekliyordu. Bu çerçevede iki yıl öncesinden zaten bir birliktelik söz konusu.

Sonuçta bu hastanelerimiz, bir üst kimlikte birleşmiştir. Üst kimlikte, aynı fonksiyon ve aynı görev tanımı çerçevesinde görevlerine devam edecektir. Hastanenin kapatılması, fonksiyonunun geriye götürülmesi veyahut çok farklı bir fonksiyon verilmesi söz konusu değildir."

-Devredilen üç hastaneye MSB irtibat ofisi kurulacak

Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcileriyle çok ciddi bir değerlendirme yapıldığını, daha sonra devrin gerçekleştirildiğini anlatan Gümüş, çalışmaların hala devam ettiğini söyledi.

Gümüş, geçen hafta Bilkent Gazi Fizik Tedavi Eğitim Araştırma Hastanesinde gazilerle bir araya geldiklerini aktararak, söz konusu hastanelerin fonksiyonlarının daha da iyileştirilebilmesi için sürekli çalıştıklarını bildirdi. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, gaziler ve şehit yakınlarına yönelik hizmetin iyileştirilebilmesine yoğunlaştıklarına değinen Gümüş, şöyle devam etti:

"Bu sabah, Milli Savunma Bakanlığımızda Sağlık Komutanı Prof. Dr. Hayati Bilgiç ile Kamu Hastaneleri Kurumu temsilcilerimiz bir değerlendirme yaptılar. Geçen süre içinde bizim de tespitlerimiz vardı.

Bu hastaneler içerisinde özellikle Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi, Bilkent'teki Gazi Fizik Tedavi Eğitim Araştırma Hastanesi ve İstanbul Haydarpaşa'da bulunan Abdülhamit Eğitim Araştırma Hastanesinin içerisinde Milli Savunma Bakanlığı irtibat ofisi kurulacak. Bu koordinasyon biriminde bir komutanımız görev alacak, poliklinik sorumlusu bir astsubayımız olacak, şehit ve gazi yakınlarıyla ilgilenen bir birim olacak. Ayrıca, silahlı mücadele nedeniyle yaralanan askerlerimizin sevk organizasyonunu yapacak bir birim olacak. Bu birimi, hastanelerin içerisinde kuruyoruz.

Milli Savunma Bakanlığımız, bu desteği hastane içerisinde sürdürecek. Ayrıca Sağlık Bakanlığında da bir müsteşar yardımcımız, tamamen devrolan askeri hastanelerin koordinasyondan sorumlu olacak. Üst düzey bu koordinasyonları kuruyoruz. Amacımız, buradaki hizmetleri daha iyi hale getirmeye çalışmak."

- Üst düzey hizmet veren hastanelerin güvenliği

Gümüş, şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerinde bulunan doktor ve diğer sağlık personelinin Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, sağlık tesislerinde hizmet yapmaları ve askerliklerini burada tamamlayabilmelerine yönelik de bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu çalışmaların da yakında tamamlanacağını aktaran Gümüş, "Bu üç hastanede ve çatışma olan özellikle Hakkari, Şırnak'ta devrolan askeri hastanelerde güvenlik sorunu da gündeme gelmişti. Bunu da protokol çerçevesinde tamamen Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askeri güvenlik personeli buralarda güvenlik hizmetlerini sağlayacaktır. Bu da özellikle gazilerimizin, askeri personelin ve yaralılarımızın ricası olmuştu. Özellikle üst düzey hizmet veren bu hastanelerin güvenliğinin de stratejik anlamda sağlanması konusunda Milli Savunma Bakanlığımız destek olacaktır." bilgisini verdi.

Gümüş, özellikle uzun dönem tedavi alması gereken gazilerin yanlarında daha önce erlerin bulunduğunu, gazilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak refakat ettiklerini anımsatarak, "Şu anda 165 gazimiz aktif tedavi görüyor Bilkent'te. Protokol çerçevesinde, buralarda gazilerimize yine erlerimiz hizmet vermeye devam edecek." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı, El Ele ve Mehmetçik Vakfı'nın gazi ve şehit yakınlarına vereceği hizmetlerin devam edeceğini vurgulayan Gümüş, burada herhangi bir aksamaya izin verilmeyeceğini, bu vakıfların daha güçlü bir şekilde hizmet vereceğinin altını çizdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan hekim sayısına ilişkin de bilgi veren Gümüş, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde şu anda 700'e yakın hekim kalmıştır. Bunlar, kıtalarda görev yapıyorlar. Özellikle, muharebe ve kıta sağlık hizmetleri konusunda görevlerine devam edecekler. Bunlar birinci basamak sağlık hizmetlerini götürüyorlar. Bunun dışında bin 600'e yakın hekim Sağlık Bakanlığı ve üniversite kadrolarına geçmiştir." açıklamasında bulundu.

Yeşim Sert Karaaslan

Anadolu Ajansı  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.