Sağlık Bakanlığına Devredilen Askeri Hastaneler

Sağlık Bakanlığına Devredilen Askeri Hastaneler

KamuAjans.Com-Sağlık Bakanlığı: Tüm askeri sağlık kuruluşları, dün saat 17.00'de ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlanmıştır

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Asker Hastanesi düzenlenen törenle, Sağlık Bakanlığı'na devredilerek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rızaiye Binası ismini aldı.

Elazığ Asker Hastanesi düzenlenen törenle, Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

Devir teslim töreni gerçekleştirilen hastanenin 29 Ağustos Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Törende konuşan Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek, bugün askeri ve sivil sağlık hizmetleri olarak tarihi bir ana tanıklık ettiklerini belirtti.

Uzun süredir askeri sağlık personelinin askeri kimlikle ülkenin zor ve savaş zamanlarında büyük hizmetler sunduğunu vurgulayan Seyrek şöyle konuştu:

"Askeri sağlık personeli bugünden itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir üst kimlik altında sivil sağlık hizmetleriyle birlikte hizmet birlikteliği oluşturdu. Devletimiz askeri sağlık hizmetlerini kapatmıyor. Bu olayda kapanan veya sona erdirilen sağlık hizmeti söz konusu değildir. Askeri sağlık hizmetleri, sivil sağlık hizmetleriyle birleştirilerek daha randımanlı, daha verimli hem askeri sağlık personeli için hem askeri şahıslar için daha üst seviyede, standardı yüksek sağlık hizmeti sunmak üzere bir kurum birleşmesi gerçekleştiriliyor."

Mevcut hastane binasının pazartesi gününden itibaren kadın doğum ve çocuk hastalıkları branşları hariç, tüm branşlarda poliklinik hizmeti vereceğini bildiren Seyrek, askeri birliklerin ihtiyacı olan askeri sağlık kurulu hizmetlerinin de eksiksiz olarak sürdürüleceğini aktardı.

Seyrek, Askeri Hastaneleri'nin devredilmesi kararının Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devir alınan hastanelerle aynı kefeye konulmaması gerektiğine dikkat çekerek, askeri hastanelerin devrinin uzun süre öncesinden yetkililer tarafından planlanan bir durum olduğunu ifade etti.

......................

Tatvan Asker Hastanesi'nin devri yapıldı

BİTLİS (AA) - Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devrine ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Tatvan Asker Hastanesi, Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi yönetimine teslim edildi.

Tatvan Asker Hastanesi'nde gerçekleştirilen devir teslim töreni kapsamında hastaneyi ziyaret eden Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şevki Erkal ve Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcıları Ferah Çakır ile Erdinç Eren, hastane binasında incelemelerde bulundu. Yapılan incelemenin ardından Tatvan Asker Hastanesi Başhekimi Ali Gürağaç, hastanenin yönetimini Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ferah Çakır'a devretti.

Çakır, devir teslim töreninin ardından yaptığı açıklamada, hastane binasının yapılacak tadilatın ardından Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binası olarak acil servis ve poliklinik hizmetlerinde kullanılacağını söyledi.

Devralınan hastanenin 10 bin metre kare alan üzerine kurulu 3 bin 500 metre kare kapalı alanı bulunduğunu kaydeden Çakır, şunları söyledi:

"Bugün ülkemiz askeri sağlık hizmetleri ve sivil sağlık camiaları olarak bir tarihe tanıklık ediyoruz. Özel ve fedakar bir hizmet alanı olan sağlık hizmetleri alanında sivil sağlık hizmetleri ve askeri sağlık hizmetleri çalışanlarının üst kimlikte birleşmesini gerçekleştiriyoruz. Tatvan Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı çatısı altında gelişmiş imkanlarını ülkemizin tüm vatandaşlarına sunmak yoluyla hizmetine Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binası adıyla devam edecektir."

KONYA (AA) - Sağlık Bakanlığına devredilen Konya Asker Hastanesi, artık Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Koç, düzenlenen devir töreninde, bugün askeri sağlık hizmetleri ve sivil sağlık camiaları olarak bir tarihe tanıklık edildiğini söyledi.

Sivil sağlık hizmetleri ve askeri sağlık hizmetleri çalışanlarının üst kimlikte birleşmesinin gerçekleştiğini ifade eden Koç, "Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davası sebebiyle devir alınan hastanelerle karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Bu bağlanma esnasında eski alışkanlık ve iş akışlarının değişmesinden dolayı birtakım tereddütler oluşabilecektir. 1891 yılında kurulan Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Askeri Sağlık Hizmetlerinin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılması düşünülemez." diye konuştu.

Koç, askeri sağlık hizmetleri olarak standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetlerinin ülke için çok gerekli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Devletimiz bu hizmetleri, bu hastaneleri kapatmıyor. Hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Sağlıkta geldiği seviye ve gösterdiği başarılarla zaten Sağlık Bakanlığı tüm dünyaya kendini kabul ettirmiş bir kurumdur. Aylardır askeri hastanelerle Sağlık Bakanlığı hastaneleri arasında sürekli doktor ve malzeme alışverişi, ortak işbirlikleri, zaten beraber çalıştığımızın ve bu işin eskiden olduğu gibi ayrı götürülemeyeceğinin kanıtıdır. Bu hastanelerin güvenlik açısından Sağlık Bakanlığına bağlanması konusunda endişe duyan çevreler, bu hastaneleri gizli ve stratejik görev yapmaktan çıkaracağımızı düşünmemelidirler. Devletin her türlü güvenlik ve gizliliği başta sağlıkçılar olmak üzere bizlerin asli görevidir."

Konuşmaların ardından Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Koç ve Konya Asker Hastanesi Baştabip Yardımcısı Albay Haldun Şevketbeyoğlu'na hediye takdim etti.

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Asker Hastanesi, Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna devredildi.

Asker Hastanesi, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinin ek binası olarak hizmet verecek.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kanğın, devir teslim töreninde, Diyarbakır Asker Hastanesinin 1923 yılında kurulduğunu belirtti.

Bu hastanelerde hizmetlerin güçlenerek sunulacağını, hiçbir şekilde görev ve sorumlulukların aksatılmayacağını dile getiren Kanğın, şöyle konuştu:

"Askeri rol ve gereklilikler daha da güçlendirilecektir. Bu vatan ve asker bizim geleceğimiz ve güvenliğimizdir. Bizler de bu ülkenin sağlık askerleriyiz ve bu sorumluluğumuzu en üst düzeyde seve seve yapacağız. Sağlık Bakanlığına bağlanan asker hastaneleriyle ilgili yapılacak birçok çalışmamız ve artıracağımız değerlerimiz vardır."

Öte yandan, hastane girişindeki "Diyarbakır Asker Hastanesi" yazılı tabela söküldü. Bunun yerine "Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Ek Binası" yazılı tabela yerleştirildi.

İSTANBUL (AA) - Gümüşsuyu ve Kasımpaşa askeri hastaneleri Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, düzenlenen törenle Sağlık Bakanlığına devredildi.

Devir teslim töreninde konuşan Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, Gümüşsuyu Askeri Hastanesinin yaklaşık 150 yıldır hizmet verdiğini belirterek, bu süreçte hastanede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hastanenin 150 yıllık tarihinde bir sürü badire atlattığını ifade eden Kısmet, ''Savaşlar, karışıklılar çıkmış ülkede. Yine o zamanlardan birini yaşadık yakın zamanda. O zamanlara benzeyen maalesef hiç tasnif edilmeyecek bu ülkenin başına bela olabilecek bir sıkıntı atlattık. İnşallah anlımızın akıyla hep beraber burayı en güzel şekilde devam ettirmeye ve beraber çalışacağımıza inanıyoruz.'' dedi.

Kısmet, bütün askeri hastanelerde işbirliği başlatıldığını belirterek, şöyle devam etti:

''Hepimiz burada bir tarihe tanık oluyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu işbirliğinin çok güzel meyveler vereceğine inanıyorum. Bu hastanelerimizin yapmış oldukları hizmetin çok daha fazlasını çok daha ileri seviyelerde yapabileceğine inanıyorum. Gümüşsuyu Askeri Hastanemiz İstanbul'daki en büyük hastanemizden hatta Türkiye'nin en büyük eğitim ve araştırma hastanelerinden. Yani üniversite seviyesindeki bir hastanemizden faydalanılacak. Hastalarına sunduğu hizmette bu işbirliğinin sonucunu hep beraber göreceğiz. Bu bir devralma değil, bu bir hizmetin kalitesini artırmadır. Hizmette hiçbir sıkıntı olmaksızın bu hastanemizde gazilerimize, şehitlerimizin yakınlarına, askerlerimize, sivillerimize hepsine aynı özenle hizmete vereceğiz. Hepimiz için ülkemiz için hayırlı olsun.''

Hastane İdare Amiri Albay Nazım Yorulmaz ise devir teslimin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmanın ardından Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, hastaneye hizmet verenlere teşekkür belgesi verdi.

Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gümüşsuyu Ek Binası" adıyla, Kasımpaşa Askeri Hastanesi ise "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kasımpaşa Ek Binası" ismiyle hizmet verecek.

BURSA (AA) - 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile askeri sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle ilgili Bursa ve Balıkesir'deki asker hastaneler, o illerdeki Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine geçti.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Çekirge semtinde bulunan Bursa Asker Hastanesi'nin devir teslim töreninde konuşan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, hastanenin bugün itibariyle Bursa İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi adıyla sağlık hizmeti sunumuna devam edeceğini söyledi.

Hastanenin kurulduğu günden beri hidroterapi kliniği olarak hizmet verdiğini aktaran Aşkın, "Fizik tedavi ve rehabilitasyonla birlikte termal tedavilerinin kür şeklinde yapıldığı hastanemizin hem tedavi hem de fiziki alanlarıyla marka bir merkez haline getirilmesi planlanmaktadır." dedi.

Aşkın, hastanenin 217 yatak kapasitesiyle termal fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hastalarına şifa dağıtmaya devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şehit yakınları ve gazilerimizin sağlık hizmetine öncelik verilecektir. Asker hastanemizde bugüne kadar her türlü koşul altında özveriyle çalışan arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Bu meslektaşlarımızın özlük haklarında hiçbir kayıp olmayacaktır. Bundan sonra da yine onlarla birlikte hizmetin en iyi standartlarda, aksamadan sürdürüleceğinin ve daha geniş kitlelere yayılacağının bilinmesini arzu ederiz. Devletimiz bu hastaneleri kapatmıyor. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

BALIKESİR

Balıkesir Asker Hastanesi de Balıkesir Devlet Hastanesi Turgut Solak Hizmet Binası adını aldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Yeşilbaş, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, OHAL kapsamında yayımlanan 669 sayılı kararname gereğince Balıkesir Asker Hastanesi'nin bugünden itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesinde Balıkesir Devlet Hastanesi Turgut Solak Hizmet Binası olarak faaliyetini sürdüreceğini ifade etti.

Yeşilbaş, rehabilitasyon ve bakım merkezleri, asker hastaneleri, dispanser ve benzeri sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığına devredildiğini hatırlatarak, "Bu doğrultuda ilimizde hizmet vermekte olan Balıkesir Asker Hastanesi ve Edremit Asker Hastanesi bugünkü devirle Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladı. Bu kapsamda Balıkesir Asker Hastanesi Balıkesir Devlet Hastanesi Turgut Solak Hizmet Binası, Edremit Asker Hastanesi de Edremit Devlet Hastanesi Kazdağı Hizmet Binası olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur." diye konuştu.

Daha sonra Yeşilbaş ile eski asker hastanesinin Başhekimi Hava Tıp Albay Cem İlgen arasında devir teslim gerçekleşti.

VAN (AA) - Van Asker Hastanesi, törenle Sağlık Bakanlığına devredilerek, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele Hizmet Binası ismini aldı.

Hastane bahçesinde düzenlenen törende konuşan Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, askeri sağlık hizmetleri ve sivil sağlık camiaları olarak tarihe tanıklık ettiklerini söyledi.

Van Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı çatısı altında benzer rol ve fonksiyonlarına ek olarak gelişmiş imkanlarını, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele Binası sunmaya devam edeceğini vurgulayan Semur, devletin asker hastanelerini kapatmadığını, güçlendirilmiş şekilde hizmetin yürümeye devam edeceğini söyledi.

- "Asker hastaneleri, FETÖ ile karıştırılmamalı"

Sağlık Bakanlığının tüm dünyaya kendini kabul ettirdiğine dikkati çeken Semur, şöyle dedi:

"Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Bu bağlanma eski alışkanlık ve iş akışlarının değişmesinden dolayı birtakım tereddütler oluşabilecektir. 1891 yılında kurulan, 125 yıllık bir tarihi olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Türkiye Cumhuriyeti Askeri Sağlık Hizmetlerinin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılması düşünülemez. Askeri hastanelerin sahip olduğu imkanlar eskiden olduğu gibi ülkenin en iyi ve ileri teknoloji uygulamaları olması gerekmektedir. Bizler sağlık alanı çalışanı olarak bir elin parmakları gibiyiz, sadece parmaklara taktığımız yüzükler farklı. Kolda ve vücutta beraber hareket edip farklı rol ve görevlerde de iş birliği yapmamız bu ülkenin daha güçlü bir ordu ve sağlık hizmetine kavuşmasına imkan tanıyacaktır."

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, Çorlu Asker Hastanesinin Sağlık Bakanlığı çatısı altında "Çorlu Devlet Hastanesi Münir Alkan Binası" adıyla hizmete devam edeceğini bildirdi.

Gümüştaş, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK kapsamında, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, özel ve fedakar bir hizmet alanı olan sağlık hizmetleri alanında sivil sağlık hizmetleri ile askeri sağlık hizmetleri çalışanlarının üst kimlikte birleşmesini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Çorlu Asker Hastanesinin, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Tekirdağlı polis memuru Münir Alkan'ın adıyla Çorlu Devlet Hastanesi'ne ek bina olarak hizmet vereceğini aktaran Gümüştaş, "Çorlu Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı çatısı altında benzer rol ve fonksiyonlarına ek olarak gelişmiş imkanlarını ülkemizin tüm vatandaşlarına da sunmak yoluyla hizmetine 'Çorlu Devlet Hastanesi Münir Alkan Binası' adıyla devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Bakanlığa bağlanan askeri hastanelerin, Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) devralınan hastaneler ile karıştırılmaması ve bir tutulmaması gerektiğini vurgulayan Gümüştaş, şunları kaydetti:

"Bu bağlanma esnasında eski alışkanlık ve iş akışlarının değişmesinden dolayı birtakım tereddütler oluşabilecektir. 1891 yılında kurulan, 125 yıllık bir tarihi olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Türkiye Cumhuriyeti Askeri Sağlık Hizmetlerinin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılması düşünülemez. Askeri sağlık hizmetlerinin ülke güvenliği ve gizlilik gibi birçok vazgeçilmez özelliği vardır. Bunlar sağlık hizmetlerinin ertelenemezliği, devredilemezliği ve depolanamazlığı ilkelerine ek olarak, en az onlar kadar önemli unsurlardır. Bu konuda resmi kimlik değiştiren kurumlar ve çalışanlar, bir anda kendilerini kapatılmış veya devredilmiş gibi hissiyata kolaylıkla düşürebilirler."

Askeri sağlık hizmetleri olarak standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra, saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, heyet ve rapor işlemleri, muharebe görevleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetlerinin ülke için çok gerekli olduğunu belirten Gümüştaş, "Bu noktada unutulmaması gereken 2 nokta vardır. Devletimiz bu hizmetleri kapatmıyor. Bu hastaneleri kapatmıyor. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sağlıkta geldiği seviye ve gösterdiği başarılar ile zaten T.C. Sağlık Bakanlığı tüm dünyaya kendini kabul ettirmiş bir kurumdur. Bu hastanelerin güvenlik açısından devlete ve T. C. Sağlık Bakanlığına bağlanması konusunda endişe duyan çevreler, bu hastaneleri gizli ve stratejik görev yapmaktan çıkaracağımızı düşünmemelidirler. Bu hastanelerde askeri personele, rütbelere ve gerekliliklere karşı görev ve sorumluluklar aksatılmayacaktır. Askeri rol ve gereklilikler daha da güçlendirilecektir. Bu vatan ve bu asker bizim geleceğimiz ve güvenliğimizdir. Bizler de bu ülkenin sağlık askerleriyiz ve bu sorumluluğumuzu en üst düzeyde seve seve yapacağız." ifadelerini kullandı.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.