Sağlık Bakanlığı Yurtdışı Görevlendirme Kriterlerini Açıkladı

Sağlık Bakanlığı Yurtdışı Görevlendirme Kriterlerini Açıkladı

KamuAjans.Com-Sağlık Bakanlığı Yurtdışı Sağlık Tesislerinde Görevlendirme Esaslarını yayınladı. Bakanlık artık “Yurtdışı Sağlık Tesislerinde Görevlendirme Komisyonu” oluşturacak.

Bu komisyon görevlendirmeler ile ilgili başvuru dönemlerini belirlemeye gerektiğinde de toplanmış mevcut talepler içerisinden görevlendirme yapabilecek. Yurtdışı görevlendirmelerde artık; Hekimler haricindeki personellerin görevlendirme talebinde bulundukları branş veya birimde en az iki yıldır fiilen görev yapıyor olması ve toplamda 5 yıllık sağlık meslek mensubiyeti şartı getirildi.

Yoğun bakım ve diyaliz gibi birimler için sertifika sahibi olunması gerekecek. Özellikli birimlerde görevlendirme talep edenlerin görev alacakları yıl içerisinde 40 yaşını, diğer birimlerde görevlendirme isteyenlerin ise 45 yaşını doldurmamış olması gerekecek. Başvurular hizmet puanı ve varsa mülakata göre değerlendirilecek.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.