Sağlık Bakanlığı Personeline 'Erişilebilirlik' Eğitimi

Sağlık Bakanlığı Personeline 'Erişilebilirlik' Eğitimi

KamuAjans.Com-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 10-12 Nisan tarihlerinde, Sağlık Bakanlığı teknik personeline, engellilerin sağlık yapılarında başkalarına ihtiyaç duymadan hizmetlere erişebilmesine yönelik eğitim verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, Sağlık Bakanlığı teknik personeline, engellilerin sağlık yapılarında başkalarına ihtiyaç duymadan hizmetlere erişebilmeleri için yapılması gerekenlere yönelik eğitim verilecek.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 10-12 Nisan 2017 tarihlerinde, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı teknik personeli için Antalya'da eğitim programı düzenlenecek.

Sağlık yapılarında erişilebilirliğin hayata geçirilmesini amaçlayan eğitim programı kapsamında, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında, il sağlık müdürlüklerinde, kamu hastaneleri birlikleri genel sekreterliklerinde ve bağlı hastanelerde görev yapan mimar, inşaat mühendisi, inşaat teknikeri, peyzaj mimarı, şehir plancısı, makine mühendisi, makine teknikeri, elektrik mühendisi, elektrik teknikeri ve benzer unvanlı teknik personele, Bakanlığa bağlı yeni projelendirilen, inşa edilen veya tadilat yapılması planlanan yapılarda erişilebilirliğin sağlanması için yapılı çevrede erişilebilirlik konusunda teknik bilgiler verilecek.

Engellilerin ve hareket kısıtlılığı yaşayan vatandaşların başkalarına ihtiyaç duymadan ve güvenli biçimde sağlık hizmetlerine erişiminin sağlanması için teknik bilgilerin aktarıldığı, ilki Antalya'da mart ayında gerçekleştirilen programa 81 ilden 700 kişi katıldı.

Eğitimde, yetkililerin konuşmalarının yanı sıra engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılması, yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi amacıyla tüm sorumlu kurum ve kuruluşları harekete geçirmek için hazırlanan "Erişilebilirlik Filmi" gösterildi.

Katılımcılara "erişilebilirliğin önemi ve erişilebilirlik mevzuatı" konularında sunumlar yapılan eğitimde, farklı engel gruplarının yapılı çevredeki gereksinimlerine yönelik bilgiler ve yapılması gerekenler de aktarıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.