Sağlık Bakanlığı Her İlde Döner Sermaye Muhasebe Birimi Kuracak

Sağlık Bakanlığı Her İlde Döner Sermaye Muhasebe Birimi Kuracak

kamuajans.com - Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 93377465/860 sayılı Muhasebe Birimleri Kurulması konulu resmi yazı yayınlandı.

Başkan Dr. Abdulvahit Sözüer imzalı resmi yazıda ''4 Ocak 1961 tarihli ve 209 sayılı Sağlık Baakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanunun ek 2'nci maddesinde yer alan ''Sağlık Bakanlığına bağlı döner sermaye işletmelerinin muhasebe hizmetleri Bakanlıkça yürütülür. Ancak, Bakanlık tarafından teklif edilen ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca uygun görülen döner sermaye işletmelerinin muhasebe hizmetleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülebilir.'' hükmü gereğince Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen Bakanlığımız döner sermaye işletmelerinin muhasebe hizmetleri, mezkur madde uyarınca 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren Bakanlığımızca yürütülecektir.

Bu meyanda, Bakanlığımız döner sermaye işletmelerinin muhasebe iş ve işlemlerini yürütecek muhasebe birimlerinin oluşturulması ve muhasebe hizmetlerinin etkin ve muvzuata uygun bir şeklde yürütülebilmesi maksadıyla hazırlanan ''Sağlık Bakanlığından Döner Sermaye Muhasebe Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönerge'' Bakanlık Makamının 14 Mart 2019 tarihli ve 427 sayılı Onayı ile yürürlüğe konulmuştur.

Yönergenin 15'nci maddesinin birinci fıkrasında; ''Bu Yönerge ile İl Sağlık Müdürüne bağlı olarak her ilde bir muhasebe birimi kurulur'' ile 3'üncü fıkrasında ''Gerektiği durumlarda illerde birden fazla muhasebe birimi kurulması ve harcama birimlerinin muhasebe hizmetlerinin hangi muhasebe birimine bağlı olarak yürütüleceği resen Bakanlıkça da belirlenebilir.'' hükmü yer almaktadır.

Bu itibarla, Bakanlık merkez teşkilatı ile her ilde bir döner sermaye muhasebe birimi kurulmasına, ayrıca iş yükü göz önünde bulundurularak İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde isimleri ekli listede belirlendiği şekilde birden fazla muhasebe birimi kurulmasına ve karşılarında gösterilen işletme birimlerinin muhasebe hizmetlerinin bu muhasebe birimlerine bağlı olarak yürütülmesine, birden fazla muhasebe birimi bulunan illerde yeni açılacak işletme birimlerinin muhasebe hizmetlerinin hangi muhasebe birimine bağlı olarak yürütüleceğinin İl sağlık Müdürü tarafından belirlenmesine, Bakanlık Makamının 18 Mart 2019 tarihli ve 465 sayılı Onayı ile karar verilmiştir.'' denilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.