Sağlık Bakanlığı Atama Bekleyenlerin Mağduriyeti

Sağlık Bakanlığı Atama Bekleyenlerin Mağduriyeti

Kamuajans.com - CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, kamuya girişte zorunluluk haline getirilen Güvenlik Soruşturmasının çok uzun sürmesinin hak sahiplerinin mağduriyetine yol açması nedeniyle konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kamuajans.com - Özellikle Sağlık Bakanlığında yaklaşık bir yıldır güvenlik soruşturması nedeniyle göreve başlatılmayan adayların olduğunu belirten TÜRKMEN, “hiçbir suça karışmamış, mahkemece mahkumiyet kararı olmayan kişilerin Güvenlik Soruşturması sebep gösterilerek atamalarının yapılmamasının gerekçelerini Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a sordu. 

AYLARDIR ÇARESİZCE BEKLEYEN ADAYLAR TEDİRGİN

Soru önergesinde, 2017 atamasında atamaları yapılan, ancak üzerinden bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen görevlerine başlatılmayan vatandaşın açlığa mahkum bir halde, hükümet yetkililerinin görevini yapıp işlemlerini tamamlayarak göreve başlatılmayı beklediğini kaydeden Elif Doğan Türkmen, Bakan’a, “atamaları yapılmış halde göreve başlamayı bekleyen bu kişileri görevlerine başlatmanız neden bu kadar uzun sürmüştür? Adayları ne zaman görevlerine başlatacaksınız?” sorularını yöneltti ve vatandaşın bu konudaki mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerekliliğinin altını çizdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.