Sağlık Bakanı Akdağ'dan Suudi Arabistan'a Ziyaret

Sağlık Bakanı Akdağ'dan Suudi Arabistan'a Ziyaret

Kamuajans.com - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çalışma ziyareti kapsamında geldiği Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da mevkidaşı Tevfik Fevzan Er-Rabia ile bir araya geldi.

Kamuajans.com - İki ülke arasında sağlık alanındaki ikili ilişkilerin son durumunu değerlendirmek ve yeni iş birliği alanlarının tespiti ile ortak sağlık projelerinin geliştirilmesi hakkında görüşmelerde bulunmak üzere teknik bir heyet ve iş adamlarıyla Suudi Arabistan'a gelen Bakan Akdağ, mevkidaşı Rabia ile temaslarına başkent Riyad'da gerçekleştirilen toplantıyla başladı.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, temasları kapsamında Türkiye'nin sağlık alanında gerçekleştirdiği reform ve kalkınmanın Suudi Arabistanlı yetkililer ve firmalar ile paylaşılacağını, Suudi Arabistan'ın 2030 hedefleri çerçevesindeki sağlık reformlarında yerli firmalar ile beraber Türk firmalarının ortak yatırım yapması konusunda bilgi alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

Akdağ, Suudi Arabistanlı yetkililerle sağlık alanındaki mevcut ilişkileri daha da ilerletmeyi hedeflediklerini belirtti.

Türkiye ile sağlık alanında iş birliği yapmaktan memnun olduklarını söyleyen Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Rabia ise bunu hem üretim hem de ticari alanlara doğru genişletmek istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin sağlık konusundaki reformları ve tecrübelerine çok önem verdiklerini ve bundan yararlanmak istediklerini vurgulayan Rabia, Türkiye Sağlık Bakanlığı ile iyi ilişkiler geliştirdiklerini ve bu ilişkileri giderek daha fazla ilerletmeyi arzuladıklarını kaydetti.

Başkent Riyad'daki programın ilk gününde Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu çerçevesinde sağlık alanında yapılacak reformlar ve yatırımlar, yabancı firmalar ile beraber Türk firmaların yatırım ve üretim fırsatları, devletin sağlayacağı teşvikler, ikinci gün ise Türkiye'nin sağlık alanında yaptığı reformlar ve elde edilen tecrübeler heyetler arasında paylaşıldı.

Bakan Akdağ, programının son gününde başkent Riyad'daki Kral Abdülaziz Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek hastane yetkilileri ile bir araya geldi. Yetkililerden hastane hakkında bilgi alan Akdağ ve beraberindeki heyet, Suudi Bakan er-Rabia ile beraber bin 505 yataklı hastanenin farklı bölümlerini gezdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.