Röntgen Teknisyenlerine "Skopi Çekimi' Mahkeme Kararı

Röntgen Teknisyenlerine "Skopi Çekimi' Mahkeme Kararı

Türk Sağlık Sen tarafından Tokat Erbaa'daki bir üyesi adına açılan davada sağlık teknisyeninin talebini mahkeme olumlu buldu ve lehine karar verdi. Mahkeme kararına göre röntgen teknisyenine röntgen çekimi dışında skopi çektirilmesinin uzmanlık gerektirdiğine hükmederek röntgen teknisyeni skopi çektirilemez kararı verdi.

 Tokat Erbaa Devlet hastanesinde görevli röntgen teknisyeninin skopi çekiminde görevlendirilmesi üzerine Türk Sağlık-Sen tarafından dava açıldı.

Açtığımız davayı görüşen Tokat İdare Mahkemesi verdiği kararda yönetmeliğe göre her türlü radyografileri yapmanın röntgen teknisyenlerinin görevleri arasında sayılmasına karşılık uzman tarafından yapılması gereken özel bilgi ve tekniği icap ettiren grafiler, tüm skopiler ve skopi ile ilişkili grafilerin röntgen teknisyenlerinin görev ve yetkileri dışında tutulduğunun düzenlendiğine dikkat çekildi. Skopi cihazlarının kullanımının uzman tarafından gerçekleştirileceğinin hükme bağlandığına vurgu yapıldı. 

Röntgen teknisyeninin söz konusu cihazın kullanımı ile ilgili görevlendirmesine yaptığı itirazın red edilme işlemini hukuka aykırı bularak iptal etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.