Radyoloji Çalışanlarının Sorunları İçin TBMM Araştırma Komisyonu Kurulması Teklifi

Radyoloji Çalışanlarının Sorunları İçin TBMM Araştırma Komisyonu Kurulması Teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin Radyoloji Alanında Çalışan Personelin Sorunlarını Meclis Gündemine Taşıdı. CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, radyoloji teknikerlerinin sorunlarının araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi sundu.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu önergenin amacının “radyoloji çalışanlarının özlük hakları ve sağlık koşulları açısından yaşadıkları sorunların ele alınarak tüm boyutları ile araştırılması, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi ve şartlarının iyileştirilmesi” olduğunu altını çizen Aytekin, radyoloji teknikerlerinin riskli meslek grupları içerisinde yer aldığını belirtti.

<br />

Aytekin “Hastanelerde çalışan radyoloji alanında hizmet veren sağlık emekçileri pek çok açıdan ciddi risk altında yaşamaktadır. Kanser tehdidi ile burun buruna yaşayan bu iş kolu çalışanları için alınan tedbirler ise yetersiz kalmaktadır. Nitekim Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre yalnızca 2016 yılında 12 radyoloji teknikerin de kanser vakalarına rastlanmıştır. Bu iş kolunda çalışanların kansere yakalanma olasılıkları ise her geçen gün artmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin veri tutulmaması ve meslek hastalığı konusunda çalışanlara gerekli bilgilendirme yapılmaması vahim iddialar arasındadır.

<br />

Bunun yanı sıra radyoloji tekniker ve teknisyenlerin kadro hakkına sahip olamaması, yasal sınırı aşan çalışma saatleri ve yıpranma payı alamamaları konunun acil bir şekilde araştırılarak önlem alınmasını zorunlu kılmaktadır.”

<br />

Teknikerlerin giymek zorunda olduğu önlüklerin ucuza mal edilmek adına kalitesiz hale getirildiği iddialarına da değinen Aytekin, “insan canı her şeyden kıymetlidir. Zor şartlar altında çalışan teknikerlerin bu tip vahim durumlar ile karşılaşması kabul edilemez. Sayıları 18 bini bulan teknikerlerin sorunları araştırılarak gerekli önlemler alınmak zorundadır” dedi.

<br />

Radyoloji Çalışanlarının sesini duyan ve sorunlarını dile getiren CHP Balıkesir Milletvekili Sayın Ensar AYTEKİN'e teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dileriz.  <br />

<br />

<a href="http://www.kamuajans.net/images/dosyalarim/RADYOLOJ_CALI_ANLARIMECL_S_ARA_TIRMA_OeNERGES.pdf"><strong>TEKLİF</strong></a> 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.