Perfüzyon Branşı Mezunları Tek Tanım İstiyor

Perfüzyon Branşı Mezunları Tek Tanım İstiyor

Kamuajans.com – kalp ameliyatlarında kullanılan kalp-akciğer makinesini, dolaşım veya solunum yetmezliklerinde kullanılan kalp-akciğer destek cihazlarını, böbrek yetmezliğinde kullanılan diyaliz cihazlarını, hemodiyafiltrasyon ve ototransfüzyon cihazlarını hazırlayıp çalıştıracak ve takip edecek sağlık teknikerleri sağlık bakanlığı'ndan tek tanım hakkında ve kadro talebinde bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı'nda görev almalarına rağmen ve üstlendikleri ağır sorumluluklara rağmen branş tanımları olmayan ve Sağlık Bakanlığı'nda yeteri kadar kadro alamayan Perfüzyon teknikerleri yeni dönemde Sağlık Bakanlığı'ndan tek tanım hakkını ve kadro istiyor.

PERFÜZYON TEKNİKERİ NEDİR?

Perfüzyon Tekniklerinin Görev, uzman hekim gözetiminde; kalp ameliyatlarında kullanılan kalp-akciğer makinesini, dolaşım veya solunum yetmezliklerinde kullanılan kalp-akciğer destek cihazlarını, böbrek yetmezliğinde kullanılan diyaliz cihazlarını, hemodiyafiltrasyon ve ototransfüzyon cihazlarını hazırlayıp çalıştıracak ve takip edecek sağlık teknikerleri yetiştirmektir.

PERFÜZYON TEKNİKERLERİN TALEPLERİ

Yok sayılmak istemiyoruz #SğlkBakPerfüzyonTekTanım

Açtığınız bölümü tanıyın yada mağduriyetimizi giderip kapatın #SğlkBakPerfüzyonTekTanım

Tanım her mesleğin hakkıdır #SğlkBakPerfüzyonTekTanım

Diploma mı çeyiz sandığına koymak istemiyorum



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.