Paramedik ve ATT Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

Paramedik ve ATT Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

Paramedik uzmanları ile ilgili bazı veriler, çalışma koşulları ve paramedik bölümlerinden mezun olanların istihdamına ilişkin İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr.Tuba VURAL ÇOKAL tarafından soru önergesi verildi.

Soru teklifinde yer alan soruları Anayasa'nın 98. Maddesi ve TBMM iç tüzüğün 96.ve 99. Maddesi gereğince Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplanmasını talep edildi.


SORU ÖNERGESİNDE YER ALAN SORULAR

1) Ülke genelinde 112 istasyonlarında istihdam edilen paramedik uzmanlarının cinsiyetlerine göre toplam sayısal verileri nelerdir? 

2) Her ambulans aracında istihdam edilmesi gereken paramedik çalışan sayısı yeterli midir? Yeterli değilse bakanlığınız tarafından yeterli düzeye getirebilmek için bir çalışma programınız var mıdır? Var ise bu çalışma programınızın içeriği nelerdir? 

3) Paramedik uzmanlara yıpranma hakkı verilmekte midir? Yıpranma hakkı verilmiyorsa bakanlığınızın bu yönde bir çalışma programı var mıdır? Var ise bu çalışma programınızın içeriği nelerdir? 

4) ATT ve Paramedik çalışanlarının güvenlik, yemek, barinnia, isuma, kıyafet temini gibi sorunları var mıdır? Var ise bu sorunları çözme noktasında bakanlığınız nasıl bir yol izlemektedir? 

5) Paramedik çalışanlarının, diğer sağlık çalışanları gibi döner sermayelerinin emekliliğe vansıtılmakta midir? Yansıtılmamaktaysa bu mağduriyeti çözebilmek için bir çalışmanız var mudir? Var ise bu çalışma programınızın içeriği nedir? 

6) Hasta yakınları tarafından ATT ve Parainediklere uygulanan şiddet ve taciz eğilimlerine karşı bakanlığınız tarafından nasıl bir önlem alınmaktadır? 

7) Paramedik bölümlerinden mezun olan öğrencilerin yüzde kaçı istihdam edilmektedir? İstihdam alanları mezun ve okuyan öğrencilerin taleplerini karşılayabilmekte midir? 

8) Her okulda bir sağlık personeli istihdam etmek gibi bir çalışmanız var mıdır? Var ise paramedik bölümü inezunlarından istihdam sağlayacak inisınız? 

9) Hastalara daha fazla yarar konusunda ambulans şoförlerinin de Paramedik mezunu kişilerden istihdam edilmesi hususunda bakanlığınızın çalışına programi var mıdır? Var ise bu çalışmalarınızın içeriği nelerdir? 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.