Paramedik Personel 5 Bin Kadro İstiyor

Paramedik Personel 5 Bin Kadro İstiyor

Kamuajans.Com – Ani gelişen ve hayatı tehdit eden acil tıbbi durumlarda , aldıkları eğitim, bilgi beceri donanımları ve tecrübeleri ile hastane öncesinde olay yerinde başlayarak ,hastanın veya yaralının durumunun kötülemesini önlemek yada tedavi etmek amacıyla Sağlık bakanlığı tarafından belirlenen Sıvı ve ilaçları hastaneye ulaşana kadar uygulayan Sağlık Profesyonelleri parademikler kadro talebinde bulunuyor.

Sağlık personelleri arasında sahada en etkin rol alan paramedik sağlık çalışanları üstlendikleri görevin ağırlığından çok atanamamanın yükü altında ezilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sağlık bakanlığı'nın 2018 yılına dair yayınladığı kontenjanlarda paramedik personele yeteri kadar yer ayırmaması atama bekleyen onbinlerce paramedik personelin tepkisini çekti.

Hali hazırda 450000 atama bekleyen sağlıkçı atanmak için gün sayarken bunlar arasında paramedik personeller dikkat çekiyor. 112 acilin önemi ve aciliyeti yok sayılamaz görevi hayat kurtarmak olan hayat kurtarmak içn hayatnı ortaya koyan paramedikler atama bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.