Önder Kahveci Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Gündeme Getirdi

Önder Kahveci Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Gündeme Getirdi

Kamuajans.com – Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci katıldığı televizyon programında günümüzün kahramanı yenilmez savaşçıları sağlık çalışanlarımızın sorunlarını tekrar gündeme getirdi.

Dün saat 21.00’da kadirşinas Türk Milleti fedakar sağlık çalışanlarının alkışlayarak moral vermiştir. Sağlık çalışanları adına Milletimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte de Türk Devletinin emrinde, Türk Milletine hizmet etmeye tüm sağlık ordusu hazır ve görevinin başındadır.

Yine dün TBMM’de Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca “ Sağlık Ordumuza kolaylıklar ve güvenceler sağlanmalıdır. Sadece fedakarlık duygularına yönelik bir motivasyon yetersizdir” demiştir. Sayın Bakan yetersizlik konusunda son derece haklıdır.

Ayrıca Sayın Bakan tarafından bu sözlerin söylenmesi önemlidir . O halde sıra artık sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesine, taleplerinin süratle karşılanmasına gelmiştir. Çünkü sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek Türkiye’nin sağlığına katkı yapmak demektir.

ilk olarak İş yükünü azaltmak, personel eksikliğimizi gidermek, genç sağlık çalışanlarını sağlık ordumuza katarak Türkiye’nin sağlığını daha da güçlendirmek için 50 bin sağlık çalışanı ataması yapılmalıdır. Bu konuda gerekli ilan ve atama işlemleri süratle gerçekleştirilmeli.

Sağlık çalışanlarının hem performans sisteminden kaynaklı mağduriyet yaşamamaları hem motivasyonlarına katkı olması için performanslar tavandan ödenmeli, mali, özlük haklarında iyileştirmeler yapılmadır. Başka ülkelerde mali haklarda düzenlemeler yapıldığı hatırlatmak isteriz.

Sağlık çalışanlarının sağlığı her şeyden önemli denilmeli, koronavirüs tedbirleri ülkemizdeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında en üst seviyede alınarak koruyucu ekipman ve malzeme temininde hiçbir sağlık çalışanı sorun yaşamamalıdır.

Yaşanılan süreçte düşünülerek sağlık kurum ve kuruluşlarında yaşanacak şiddet olaylarının en aza indirilerek sıfırlanması için ağır yaptırımlar içeren yasal bir düzenleme hayata geçirilmeli ve uygulanmalıdır. Sağlık kurum ve kuruluşları sıfır toleranslı alan ilan edilmelidir.

Sağlık çalışanlarının iş barışına zarar veren, çalışma hayatlarındaki huzuru yok eden ve çalışanı ailesinden ayıran sözleşmeli istihdam tamamen ortadan kaldırılmalı tüm sağlık çalışanları kadroya geçirilmelidir. Sağlık çalışanlarının iş ve aile kaygısı sonlandırılmalıdır.

Taleplerimiz olması gerekenlerdir. Geçmişten bugüne ne yazık ihmal edilen haklı isteklerimizdir. Herkes sağlık çalışanlarının bu süreçteki önemini ve hakkını teslim ederken de yapılması gerekenlerdir.

Sağlık çalışanlarının morale ihtiyacı olduğu kadar mağduriyetlerinin giderilmesine de ihtiyaçları vardır. Devletimiz, yöneticilerimiz bu konuda da hassasiyet göstermeli ve sağlık çalışanları için sevindirici kararlar almalıdırlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.