Öğrenci Hemşirelerde Aşıda Öncelik İstiyor

Öğrenci Hemşirelerde Aşıda Öncelik İstiyor

Kamuajans.com – Koronavirüse karşı geliştirilen aşı ülkemizde uygulanmaya başlanırken öncelik sağlık çalışanlarında ve sonrasında ise hasta ve yaşlı bakım evlerindeki yaşlılar olmak üzere uygulanıyor.

Hemşirelik "Hemşirelik Eğitimi Ulusal Çekirdek Programı"nda belirtildiği üzere,teorik ve uygulamalı eğitimin birlikte yürütüldüğü bir lisans programıdır. Çoğu hemşirelik öğrencisinin yaklaşık 1 yıldır klinik uygulamaya çıkmaması başta olmak üzere bir çok taleplerini dile getiren öğrenci hemşireler aşıda öncelik talebiyle gündeme geldi.

Yüzbinlerce sağlık çalışanı koronavirüs aşısını olurken sağlık sektöründe öğrenci hemşirelik gibi görevlerde bulunan personeller ise aşı uygulamasında öncelik sahibi olamıyor. Bu duruma tepki gösteren öğrenci hemşireler her kesim gibi aşıda öncelik verlmesi için tepkilerini sosyal medyada gösteriyor.

Pandemi sürecinde bir kez daha görüldüğü üzere hemşirelik mesleği, sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi ve toplum sağlığının iyileştirilmesi için önemli bir yere sahip olduğunu belirten öğrenci hemşireler mezuniyet sonrası hemşirelik hizmetlerinin niteliğinin sürdürülmesi açısından hemşirelik öğrencilerinin klinik uygulama eğitimlerine devam etmeleri ve hemşirelik öğrencilerine de aşı önceliği verilmesi gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.