Metin Memiş'ten Teşekkür

Metin Memiş'ten Teşekkür

7151 Sayılı Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 5 Aralık 2018 Tarihli ve 30616 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmasının ardından Sağlık-Sen Genel Başkanı, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, kişisel twitter hesabı üzerinden bir değerlendirme yaptı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ''Sağlıkta şiddetin önlenmesine ilişkin TBMM'de kabul edilen düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı. Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'ya, emeği geçen milletvekillerimize ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan'a teşekkür ediyorum.'' dedi.

Bahsi geçen 21. maddede ''3359 sayılı Kanunun ek 12'nci maddesine ''Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlardan şüpheli olanlar, kolluk görevlilerince yakalanır ve gerekli işlemleri yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilir. Cumhuriyet savcısı adli işlemleri tekemmül ettirir. Bu suçların soruşturmasında, kolluk tarafından müşteki, mağdur veya tanık olan sağlık personelinin ifadeleri işyerlerinde alınır. Bu fıkra hükmü, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlar hakkında da uygulanır.'' şeklinde fıkra eklenmiştir.'' denilmiştir.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.