Mahkemeden Önemli Üst Öğrenim Kararı

Mahkemeden Önemli Üst Öğrenim Kararı

KamuAjans.Com-Mahkeme açtığımız dava sonucunda Üst öğrenim kabul edilmesi için Mezun olunan bölümünün memurun bulunduğu bir hizmet sınıfına atanabilecek bir nitelikte olmasına gerek olmadığına hükmetti.

Tekirdağ’da 112’de görevli bir üyemizin Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünü bitirmesinin ardından yaptığı intibak başvurusu idare tarafından söz konusu programın YÖK’ün üst öğrenim olarak kabul etse de memura kariyeri esas alınarak zam ve tazminat ödenebilmesi için; Mezun olunan bölümünün memurun bulunduğu bir hizmet sınıfına atanabilecek bir nitelikte öğrenim olmasına gerektiği iddiasıyla reddedilmişti.

Söz konusu red işlemini iptali için sendikamız tarafından dava açılmıştı. Davayı görüşen Tekirdağ İdare Mahkemesi verdiği kararda idarenin her ne kadar zam ve tazminat ödenmesi için bulundukları hizmet sınıflarına atanabilecek mesleki bir üst öğrenim bitirmeleri gerektiğini belirtmişse de sağlıkta lisans tamamlamada da yer alan bu bölümün üst öğrenim olarak kabul edildiğinin açık olduğunu belirtti.

Mahkeme tarafından mali hakların kadroya atanabilirlikten ziyade yükseköğrenim mezuniyetine göre hesaplanması gerektiğine karar vererek söz konusu red işleminin hukuka uyarlılığının bulunmadığına hükmedildi. Red işleminin iptaline ve üyemizin yoksun kaldığı parasal hakların iadesine karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.