Mahkeme'den Nöbet Ücreti Hakkında Karar

Mahkeme'den Nöbet Ücreti Hakkında Karar

KamuAjans.Com-Mahkeme: İcap Nöbetleri Evde de Tutulsa % 50 Artırımlı Ödenir. İdarenin "İcap Nöbeti evde tutulan nöbettir, yüzde 50 artırımlı ödenmez" savunmasını kabul etmedi.

Eskişehir Yunus Emre Devlet hastanesinde sağlık personeli olarak görev yapan işyeri temsilcimizin ocak 2016’dan itibaren ameliyathanede tuttuğu icap nöbetlerinin yüzde 50 artırımlı ödenmemesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen Eskişehir 1. İdare Mahkemesi verdiği kararda idarenin icap nöbetinin normal bir nöbetten farklı olduğu ve ev nöbeti olduğu bu nedenle normal nöbetler gibi yüzde 50 artırımlı ödeme yapılamayacağı yönündeki karara dikkat çekti.

Mahkeme icap nöbetinin zorunluluktan doğan bir nöbet şekli olduğu , isminin icapçı nöbeti (evde nöbet) olmasına rağmen sorumluluk anlamında normal bir nöbetten farkı olmadığını vurguladı.

İcapçı nöbeti tutan personelin her ihtiyaç duyulduğunda hastaneye gitmek zorunda olduğuna dikkat çekilerek ameliyathanede tutulan icap nöbeti için yüzde 50 artırımlı ödenmesi gerektiği belirtildi.

Mahkeme söz konusu nedenlerden dolayı idarenin red işleminin iptaline ve ödenmeyen artırımlı nöbet ücretlerinin işyeri temsilcimize yasa faizi ile birlikte ödenmesine karar verildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.